CHP'liler kurban bayramının ikinci gününde parti binasında bayramlaşma töreni düzenledi. Törene İl Başkanı Rabia Akman, Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan ve PM Üyesi Gaye Usluer ve birçok partili katıldı. CHP'nin politika yapma şeklini değiştirmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Kurt, 'Bugün gelinen noktada artık Türkiye'de gönlümüzce bir bayram kutlama şansımız yok. Kendimizi kandırmayalım. 16 Nisan'dan sonra rejim değişti, 24 Haziran'dan sonra da sistem artık tek adam sistemi oldu. Bundan sonra kim; 'Türkiye'de demokrasi var' ,'seçime gireceğiz, seçim kazanacağız' derse kendini kandırır. Politika yapma biçimimiz değişmek zorundadır. Eskisi gibi yaptığımız politikayla Türkiye'yi bu noktaya getirdik. Başarısız. Biz partimizde kendimizi önce bir özeleştiriye tabi tutmalıyız. 2018 yılında nasıl bir Cumhuriyet Halk Partisi olmalıyız? Bunu tartışmalıyız. Hala 10 yıl önceki kafadaysak, hala 30 yıl önceki kafadaysak olmaz. Bu özeleştiriyi, kendimize olan özgüven ile yapmalıyız. Biz solcuyuz. Sosyal demokrat bir partiyiz. Emeğin, yoksulun yanında olmalıyız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olması zorunludur. Başka türlü Türkiye'nin refaha, huzura, adalete kavuşma şansı yoktur. Gerçekçi olacağız. Bu tür bir çalışmayla da seçim kazanma şansımız yoktur. 'Titre ve kendine dön' diyordu ya bir zaman, biz kendimize dönmeliyiz' diye konuştu.
'İLKELERİMİZDEN ÖDÜN VERMEMELİYİZ'
CHP'nin ilkelerinden ödün vermemesi gerektiğini belirten Başkan Kurt, 'Sosyal demokratlar, solcular bu toplumun öncüleridir. Bu toplumun aydınlarıdır. Ama biz bugün ne yazık ki AKP'nin gerici yönetiminin, diktatörün kuyruğuna takılmış gidiyoruz. İyi muhalefet, uysal muhalefet böyle bir şey yok… Dolar 7,5 lira olmuş, biz diyoruz ki 'milli birlik, bütünlük içerisinde hükümetin yanındayız…' Ben değilim arkadaşım. Şimdiye kadar uysal muhalefet yaptık ta iktidar mı olduk? Seçim mi kazandık? İlkelerimizden ödün vermemek zorundayız. Siyaseti tamamen dine odaklamış bir anlayışla aynı yolda yürüyemeyiz. Uysal muhalefetle, yumuşak muhalefetle bu işler olmaz. Cumhuriyet Halk Partisi eğer yeniden ayaklanmak istiyorsa, canlanmak istiyorsa sokaktaki muhalefete egemen olmalıdır. Önümüzdeki süreçte politika yapma biçimimizi değiştirmeliyiz. Buna da Eskişehir'den başlamalıyız' şeklinde konuştu.
'EN AZ 10 BELEDİYEYİ ALACAĞIZ'
Eskişehir'de en az 10 belediyenin alınması gerektiğini ifade eden Usluer, 'Bugün artık çok farklı şeyleri konuşma zamanındayız. 16 Nisan 2017 referandumu ile Türkiye'de anayasa değişti, 24 Haziran sonrasında da rejim değişti. Bugün başka bir Türkiye'deyiz. Bugün Türkiye ekonomide sıfır noktasında. Ve 16 yılın sonunda koşa koşa, bağıra bağıra bu sonucun geleceği belliydi. Sessiz sedasız çıkartılan KHK'larla ile Türkiye yönetiliyor. Bunlardan bir tanesi de belediyelere ilişkin. Belediyelerin her türlü mali hakları Maliye ve Hazine Bakanlığı'na bağlandı. Bu demektir ki önümüzdeki dönemde yerel yönetimler açısından da zor olacak. Yerel yönetimler seçimleri zamanında da olsa erken de olsa zor olacak. Dayanışmaya, hoşgörüye ihtiyacımız var. Bu demek değildir var olan sorunlarımızı görmezden gelelim. Böyle yaparsak önümüzdeki seçimleri Eskişehir gibi çağdaş, demokratik, belediyeleri herkesin kıskandığı şehirde zora düşebiliriz. Bu gerçekleri hiç unutmaksızın tepeden başlayarak en aşağıya yönetim anlayışımızı değiştirmemiz gerekiyor. Birlikte çalışmalıyız. Birbirimize inanmalıyız. Amacımız iktidar olmaktır Türkiye'de. Küçük küçük mutluluklar değildir. Biz Eskişehir'de 15 belediyenin en az 10'unu alalım ki merkezimiz rahatlasın' şeklinde konuştu. Cezaevindeki gazetecileri, milletvekillerini ve öğrencileri hatırlatan Çakırözer ise, bayramdan en temel dileğinin Türkiye'ye adaletin gelmesi olduğunu söyledi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim