Savcı, Fetullah Gülen ile diğer firari sanıkların dosyasının ayrılmasını istedi. Akın Öztürk'ün de aralarında bulunduğu bazı sözde 'yurtta sulh konseyi' üyeleri hakkında, 252 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılması talep edildi.

Sözde 'yurtta sulh konseyi' üyelerinin de aralarında yer aldığı 224 sanığın yargılandığı Genelkurmay Çatı Davası'nda savcı mütalaasını açıkladı.

37 Yurtta Sulh Konseyi üyesinin ülke genelindeki tüm eylemlerden sorumlu tutulmasını istedi. Savcı, firari sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile bazı firari sanıkların dava dosyasının ayrılarak görülmesini talep etti.

Çatı davada, Akın Öztürk'ün de aralarında bulunduğu bazı sözde 'yurtta sulh konseyi' üyeleri hakkında, 252 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Yaralılardan da sorumlu tutulan sözde Yurtta Sulh Konseyi üyeleri için 55 bin 880'er yıl hapis cezası istendi.

Habertürk TV'den Çimen Çetin'in aktardığına göre; Savcı yargılanan her sanık için istediği cezayı yüzüne karşı okudu. Çatı davada, ağırlaştırılmış müebbet istenen sanıklar arasında Mehmet Dişli, İlhan Talu, Ahmet Bican Kırker, Ali Yazıcı, Hakan Evrim de bulunuyor. Sanıkların, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve Cumhurbaşkanına suikast girişimi' suçlarını işledikleri gerekçesiyle cezalandırılması istendi.
Editör: TE Bilisim