örgütü Artvin'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki konvoya düzenlenen saldırı girişimi hakkında çok sert konuştu. AKP iktidarının iç ve dış siyasetteki başarısızlığının ülkeyi bataklığa sürüklediğine dikkat çeken Özkar, 'AKP hükümeti başarısız bir hükümettir ve derhal istifa etmelidir' dedi.

CHP il başkanlığı binasında düzenlenen basın açıklamasına Milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve birçok partili katıldı.

CHP İl örgütü adına açıklama yapan İl Başkanı Sinan Özkar, yapacakları basın açıklamasının gündemini daha öncesinden 30 Ağustos Zafer Bayramı olarak belirlediklerini fakat genel başkanlarına yapılan saldırı sonrasında Türkiye'de bir saat sonrasını görmenin mümkün olmadığını anladıklarını söyledi.

MÜCADELE ETMEKTEN ALIKOYAMAYACAKLAR

Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı lanetlediklerini ifade eden Özkar, 'Her ne yaparlarsa yapsınlar, kimden gelirse gelsin; ne saldırı, ne baskı; aydınlık, çağdaş Türkiye sevdasından ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda mücadele etmekten bizi alıkoyamayacaktır' dedi.

Türkiye'nin dış siyasette izlediği tutumu da eleştiren Özkar, Türkiye'nin Irak ve Suriye'den daha kötü durama geldiğini söyledi. AKP iktidarının iç ve dış siyasetteki başarısızlığının ülkeyi bataklığa sürüklediğine dikkat çeken Özkar, 'İç ve dış siyaset ülke menfaati için değil, sadece iktidarı korumaya yönelik yapıldı. Şimdi de bunun bedelini ağır bir şekilde ödüyoruz. AKP hükümeti başarısız bir hükümettir ve derhal istifa etmelidir' diye konuştu.

Son olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı günü saat 12.00'da Adalar Migros önünde toplanacaklarını söyleyen Özkar, buradan Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk heykeline kadar yürüyeceklerini ve tüm Eskişehirlileri Zafer Bayramı yürüyüşüne beklediklerini sözlerine ekledi. HM

Editör: TE Bilisim