Tepebaşından sonra gerçekleşen Seçim İletişim Merkezi açılışında konuşma yapan Kazım Kurt, ' Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olarak ilk defa huzurlarınıza çıkıyorum. Eskişehir Türkiye'de örnek olarak gösterilen ender belediyelerden birisi. Büyükşehir Belediye Başkanımız hem Eskişehir'e hem Türkiye'ye hem dünyaya yerel yönetimlerdeki ilginç ve değişik örneklerle Türkiye'de marka olmuş. Türkiye de yaşanabilir ilk 3 kentten birisi olan Eskişehir'de bir eksik var, Odunpazarı. Maalesef bu çarka ayak uyduramadı. 2 dönemdir Odunpazarı Belediyesini kazanamadık. 30 Martta CHP Odunpazarı Belediyesini istiyor, kazanacağız. Odunpazarı, aynı Tepebaşı gibi aynı Köprübaşı gibi modern, çağdaş bir yönetimle kent haline gelecek. Odunopazarı'nda yapılması gereken işlerin örneği Tepebaşında yapıldı, Köprübaşında yapıldı. Odunpazarı'nda da 30 Marttan sonra mutlaka yapılacak. Biz çarkın dişlilerini tamamlamak için yola çıktık. Eskişehir Odunpazarı'yla Tepebaşı'yla Büyükşehir'iyle Sivrihisar'ı ile İnönü'sü ile Han'ıyla Günyüzü'yle Sarıcakaya'sıyla CHP'nin olacak. Türkiye'de yerel yönetimlerin duayeni, yerel yönetimlerin örneği bir başkanla aynı şemsiyeyi paylaşmak benim için ayrı bir onurdur. Ayrı bir gururdur. Eskişehir her zaman ve her dönemde bundan sonra aydınlık bir demokrasi örneği verecek, aydınlık bir birleşme örneği verecek. Eskişehir'de Odunpazarı'nda yokluk, yoksulluk ve yolsuzluk olmayacak. 17 Aralıkta Türkiye'de kutu kutu dolarlar çıktı. Kutu kutu dolarlar Türkiye'nin yolsuzluğun işaretiydi. Bunlar din, iman, havan derken böyle bir ortamla Türkiye'yi karşılaştırdılar. Oysa bunu biz zaten biliyorduk' dedi.

'Mustafa Balbay'ı içerde tutamadılar'

Sevgili Odunpazarılılar hepiniz adına Mustafa Balbay'a hoş geldin diyoruz. Geçmiş olsun değil onun tabiriyle gelecek olsun diyorum. 5 yıl haksızca, uydurma delillerle karartılmış dosyalarla, zindana atılmış olmasına rağmen, dimdik ayakta duran bir fabrika gibi üreten Mustafa Balbay'ı içerde tutamadılar. Çünkü ortaklık çatladı, koalisyon çatladı, dolarlar saçıldı, kutu kutu dolarlarla maalesef dinle, imanla karıştı. Biz önümüzdeki dönem Eskişehir de güzel bir kent demokratik bir belediye, kazanımcı bir yönetim yaratmak üzere yola çıktık. Bize destek vereceğinizi umuyorum. İnşallah Odunpazarı'nı 30 Martta kazanacağız. Ve Tepebaşı gibi Büyükşehir gibi İnönü gibi çağdaş bir biçimde yönetilen belediyeler yaratacağız. Ve bu konuda 2 yıl meclis üyeliği yaptım. İyi kötü belediyeyi tanıdım, fikir deneyim kazandım. 3 yıl milletvekilliğim sırasında sizi hiç mahcup etmedik. Eskişehir'in ihtiyaçlarıyla ilgili çok çalışmalar yaptık. Bundan sonra bu güven bu bilinçle Odunpazarı'nı yönetmeye talibim' dedi.

Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Kazım Kurt'tan sonra mikrofonu alan Balbay, ' Kazım Kurt ' Balbay'ı içerde tutamadılar' dedi. Ben sizinle birlikte dışarda da koşacağım beni dışarda da tutamayacaklar. Özellikle milletvekili seçildikten sonra pek çok ilden milletvekillerine özgürlük milli iradeye özgürlük gibi imza kampanyaları düzenlendi. Bu bağlamda en çok imza aldığım şehir Eskişehir'di. Hepinize çok teşekkür ederim, minnet borçluyum. Ben önümüzdeki günlerde Eskişehir'e yine geleceğim. Ama 30 Martın hemen sonunda sevgili Kazım Kurt'u Odunpazarı Belediyesinde merhaba demek istiyorum, orada ziyaret etmek istiyorum' dedi.

'CHP bir iktidar rüzgarı estirecek'

Balbay, 'Sevgili dostlar gerçekten Türkiye'de yeni bir dönem başladı. Bu yeni dönemde iktidarın içinde bulunduğu durum ortada, size uzun uzun anlatmaya gerek yok. Aslında bizler halkla birlikte daha çoğuz daha güçlüyüz. Şuan iktidar başkalarının elinde. Şimdi Odunpazarı'nda size çok kısa bir Anadolu hatıraları paylaşmak istiyorum. Anadolu tarım ile geçinen bir yerleşim yeri ile ticaretle geçinen bir yerleşim yerinin ortasında bir dağ varmış. Tarımla geçinen yerleşim yerindeki insanlar dağı aşıp ürünlerini ticaretle uğraşan yerleşim yerine satarak kışlıklarını alıp dönerlermiş. Her yıl böyle olurmuş. Bir gün 70 kişilik kervan, dağı aşıp ticareti yaptıktan sonra dağın başında soyulmuşlar. Her şeylerini kaybetmişler, dönmüşler. Kentin girişinde soyulduklarını gören insanlar şaşırmışlar, ' Ne oldu size' demişler. Kervanbaşındaki insan ' Biz 60 kişi yalnızdık, bizi soyanlar 3 kişi beraberdi.' Arkadaşlar eğer aklımızı başımıza toplamazsak, ortak bir hedefe ortak hareket etmezsek, biz 75 milyon kişi yalnız oluruz 3-5 kişi bir olup bizi soymaya devam eder. O yüzden ilhan Selçuk'la da sohbet ettik. Bu dönem farklı. Bu dönem CHP bir iktidar rüzgarı estirecek. Biz bu iktidarı alırız yeter ki solcu solcunun kurdu olmasın. Hepinizin gözlerinde bir ışık bir zafer bir mücadele hazırlığı görüyorum. Lütfen bu tutumunuz sürdürün. Hepimizin Porsuk kıyısında iktidar türküleri söyleyecek günleri yakındır diyorum. Önümüzdeki dönemde hep birlikte koşacağız' diye konuştu. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim