2013'ten bu yana
Amatör sporu kendi açtığı spor tesisleri ve yetiştirdiği sporcularla destekleyen Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda Eskişehir'de bulunan amatör spor kulüplerine de yardım ediyor. 2013 yılından bu yana 75 amatör spor kulübünün federasyon katkı payını ve antrenörlük sözleşme bedellerini ödeyen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği törenle 48 amatör spor kulübüne ihtiyaçları doğrultusunda malzeme dağıttı.
Büyükerşen seslendi
Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaptığı konuşmada, 'Büyükşehir Belediyesi olarak amatör spor kulüplerine destek vermeye kararlıyız. Profesyonel spor kulüplerinin de kaynağı ancak amatör spor kulüpleridir. Amatör spor kulüplerine desteğimiz sadece parasal değil, sporcuların ulaşımı, engellilere ve yaşlılara spor imkanı sağlamak gibi konularda da desteklerimiz sürüyor. Her yıl müracaat eden kulüplere aidatlar konusunda ve malzeme konusunda yardım ediyoruz' dedi.
Destek sürecek
Büyükerşen son olarak, 'Büyük başarılar sizlerin yönettiği amatör spor kulüplerinindir. Belediyemiz ile iş birliği yaptığınız için ve amatör sporculara bu imkanları sağlamamıza aracı olduğunuz için sizlere teşekkür ederim. Gençliklerinde spor ile ilgilenmiş sizlerin kalplerinizdeki spor aşkını gençlere aşılamanıza devam etmenizi diliyorum. Tüm kulüplere malzemeleri özel olarak yaptırılmıştır ve bundan sonra da bu şekilde devam edecektir' ifadelerini kullandı.
Atam'dan teşekkür
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sadri Atam ise yaptığı açıklamada Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür ederek, 'Amatör spor kulüplerine en büyük desteği Büyükşehir Belediyemiz veriyor. Hem bu sahanın yapımında hem de amatör spor kulüplerine malzeme konusunda ve 2018-2019 sezonunda lige giriş için referans bedeli ile antrenör sözleşme bedelimizi ödeyerek yardımda bulunan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum' dedi.
Editör: TE Bilisim