1981-82 eğitim öğretim yılından itibaren okullarda din dersinin zorunlu hale getirildiğini hatırlatan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı Ahmet Arsal, 'Okullarda eğitim öğretimin çağdaş ve bilimsel olması şart koşulduğu halde eğitimde zorunlu hale gelen din eğitimi hem çağdaşlıktan uzak hem de sadece Sünni Müslümanlara yönelik bir eğitimdir. Ülkemizde gayri Müslimler ve diğer bütün inanç gruplarının çocukları aynı din eğitimine zorunlu tutulmuştur' dedi.
Alevi çocukların Sünni din eğitimi almak istemedikleri halde zorunlu olarak Sünni din eğitimine zorlandıklarını ileri süren Arsal, 'Bu uygulamayla Aleviler yok sayılmışlardır. Aleviler hayatın diğer alanlarında da yok sayılmaktadır. Ülke nüfusunun üçte biri alevi olduğu halde 81 ilin hiçbirinde alevi bir vali yoktur. Şimdiye kadar da hiç olmamıştır. Veya sigorta ve bağ kur öderken askerlik yaparken eşit sayılan aleviler devlet hizmetlerinden yararlanırken şimdiye kadar adeta yok sayılmışlardır' diye konuştu.

GÜN AYRIŞMA DEĞİL,
BİR OLMA, İRİ OLMA, DİRİ OLMA ZAMANIDIR
Emekçiler ve ötekileştirilenlerin yıllardır yaşamlarının dini kurallara göre biçimlendirilmesine 'Tek Din, Tek Mezhep' dayatmalarına karşı mücadele ettiklerini kaydeden Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir, 'Farklı inanç ve kimlikleri yok sayma politikaları, ülkemizde inançlar ve halklar arasında toplumsal barış ve kardeşliği yok eder bir duruma gelmiştir. Bu nedenle Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Alevi Dernekleri Federasyonu (ADF), Alevi Vakıflar Federasyonu (AVF) ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) ile birlikte 8 Şubat tarihinde İstanbul Kadıköy'de yapacağımız mitingde dostlarımızla buluşuyoruz. Gün ayrışma değil, bir olma, iri olma, diri olma zamanıdır. 'Dindar ve kindar nesil' yetiştirme üzerine bina edilen 'Yeni Türkiye' söylemlerine karşı laik, bilimsel, eğitim ve demokratik yaşam için bütün Eskişehir halkını 8 Şubat 2015 Kadıköy'de yapacağımız 'Laik ve Demokratik Türkiye' dayanışma ve birlik mitingine davet ediyoruz' ifadelerini kullandı. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim