Büyük bir gururla
Vali Özdemir Çakacak, Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, 'Kurtuluş Savaşı'mızı büyük zaferle sonuçlandıran Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 96'ıncı yıldönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramını milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz' dedi.
Bize emanet
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 30 Ağustos Zafer Bayramı il ilgili yayımladığı mesajında 'Lozan Antlaşmasından sonra tüm dünyanın tanıdığı Cumhuriyetimiz, Atatürk'ün önderliğinde bizi bugünlere kadar getirmiştir. İşte o Cumhuriyet artık bize emanettir' dedi.
Emanetimiz kutsal
AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, 'Türk milletinin canı ve kanı pahasına kazandığı, zihinlerimize ve kalbimize kazınan büyük zafer. Bu zafer, yüzlerce yıldır Türk milletinin verdiği mücadelenin ne ilki, ne de sonu. Emanetimiz kutsal, sorumluluğumuz büyük' dedi.
Dost düşman gördü
CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yayımladığı mesajında 'Milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta düşmana göstermiştir' ifadelerini kullandı.
İmkansızlıklara rağmen kazanıldı
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, '30 Ağustos Zaferi'nin ülkeyi parçalamak ve milleti esaret altına almak isteyen devletlere karşı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde tüm imkansızlıklara rağmen; halkın büyük çabası ve kahramanlığı ile kazanıldı' dedi.
Anadolu'daki varlıkları sona erdi
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, '30 Ağustos'ta sona eren Büyük Taarruz ile emperyalist güçlerin Anadolu'daki varlığına son vermiştir. Büyük zaferin 96. yıl dönümünde, çağdaş ve demokratik Cumhuriyet'imizin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyorum' dedi.
Editör: TE Bilisim