Gökdeniz, şehit aileleri avukatlarından Altan Ulutaş'ın sorusu üzerine, nizamiyede bulunan güvenlik kameralarının çalışmadığını, monitörlerin bulunmadığını ve bölük içindeki depolarda da kamera sisteminin bulunmadığını söyledi. Mahkeme heyeti tanık Gökdeniz'in ardından iki tanığın da yazılı beyanlarını okudu.

Beyanların okunmasının ardından avukat Altan Ulutaş, patlamadan bir gün sonra olay yeri inceleme ekipleri tarafından çekilen keşif görüntülerini mahkemeye sundu. Görüntüleri çeken görevlilerin şehit Emre Yıldırım'ın cesedinin video kaydı sırasındaki konuşmalarına dikkat çeken Ulutaş, bir görevlinin kısık sesle 'patlatmışlar bu şoförüydü' dediğini iddia ederek, görüntünün detaylı olarak incelenmesi gerektiğini talep etti. Ulutaş ayrıca, çekilen keşif görüntülerinin bazı bölümlerinin eksik olduğunu ve 218 fotoğrafın silindiğini öne sürdü.

Çeşitli kurumlara yazılan talimatları okuyan mahkeme heyeti, olay yerinde keşif görüntülerinin çekiminin kim tarafından yapıldığının tespiti, görüntüdeki ses çözümü için video kaydının Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderilmesi, şehit ailelerinin talebi olan sanıkların duruşmaya getirilmesinin reddine, nizamiye girişindeki kameraları bağlı olduğu bir monitörün bulunup bulunmadığının sorulmasına, olay yerinde çekilen fotoğraf ve görüntülerin ham hali için Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ve Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar vererek, duruşmayı 8 Temmuz 2015 tarihine erteledi. (İHA)

Editör: TE Bilisim