CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Seyitgazi'de düzenlenen ilçe mitingine katıldı. İlk olarak CHP'nin milletvekili adaylarının tanıtıldığı mitingde Milletvekili Adayları Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Nuray Akçasoy, Engin Çakmak, Sinan Özkar, Sibel Yeşildal ve Metin Tomsuk tam kadro katıldı. Ayrıca CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de mitinge katılanlar arasındaydı. Vatandaşlarla sohbet eden CHP'lileri dinlemeye gelenler arasında KHK ile işine son verilen ve açlık grevi yapan öğretmen Semih Özakça'nın dedesi Ali Rıza Özakça da vardı.
KAVGA ETMEK İÇİN YOLA ÇIKMADIK
Milletvekili adaylarının tanıtımının ardından parti otobüsü üzerinden halka seslenen Bülent Tezcan, 'Türkiye'nin kaderini başka şekilde çizebilmek için 24 Haziran'da sandığa gidip emekçinin, üretenin emeklinin, alnı terleyenin Türkiye'sini kurabilmek için bir araya geldik. Bu coğrafya bu topraklar büyük insanlar yetiştirdi. Yer altı kaynakları zengin, insanı çalışkan bir bölgedeyiz. Ama ne yazık ki bu zenginlikleri derli toplu yerli yerinde kullanacak bir iktidar yok' diye konuştu.
16 YILDA SATTILAR
Kırka'da bulunan Eti Maden'in Varlık Fonu'na devredilmesini eleştiren Tezcan, 'Bakın burası Eti Maden'in merkezi. Kırka'da dünyanın ve Türkiye'nin en zengin bor madeni rezervleri var. Eti Maden'i Varlık Fonu'na verdiler. Varlık Fonu'na devretmek demek maden varlığını borca teminat vermek demek. Başka satış hikayesi söyleyeyim size. Şeker fabrikalarını bunlar sattı. Telekom'u, Tüpraş'ı, Tekel'i kim sattı? Daha satacak ne kaldı? Bütün bunları satan adam çıkmış diyor ki, 'CHP'liler iktidara gelirse memleketi satar.' Ya sen bu memlekette milletin 90 yılda biriktirdiğini, 16 yılda sattın. Sata sata ne bıraktın? Biz gelsek istesek de satacak bir şey bırakmadın' şeklinde konuştu.
FRENİ PATLAMIŞ
Tezcan, 'Kendisinden 20 yıl önce yapılmış Adnan Menderes Havaalanı için ben yaptım diyor. Kendi iktidarından 15 yıl önce kurulmuş olan Süleyman Demirel Üniversitesi için ben kurdum diyor. Tomografi cihazını, emar cihazını ben getirdim Türkiye'ye diyor. El insaf. Freni patlamış gidiyor. Birisi dur demezse yarın çıkar buraya gelir de Yunus Emre'ye ben el verdim demezse şaşırmayın artık. Bir o kaldı. Yakında çıkacak Yunus Emre'ye de ben el verdim diyecek herhalde' dedi.
TERMİK SANTRAL YAPTIRMAYACAĞIZ
Alpu'ya termik santral yapılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Tezcan, 'Önce demokrasiyi inşa edeceğiz. OHAL'i kaldıracağız. Vatandaş korkmayacak. İş sahibi, esnaf korkmayacak. Tarımsal desteği iki katına çıkaracağız. Gübre de ilaç da ucuzlayacak. Çiftçi rahatlayacak. Yoksa Türkiye'yi kalkındıramayız. Bunları yaparken tarım alanlarını, çevreyi koruyacağız. Bakın Alpu'ya termik santral kuruyorlar. Herkes karşı. Çevre örgütleri karşı, orada yaşayanlar karşı, çiftçiler karşı, üreten karşı. Aklı başında olan herkes karşı. Aklını kar hırsı dolamış bir avuç santral peşinde koşan rant yiyici yapacağım da yapacağım diyor. Çiftçinin toprağı batmış, ölmüş, çevre kirlenmiş umurunda değil. Yapacağım diyor. Biz de diyoruz ki, çevreyi sana katlettirmeyeceğiz, toprağı da tarımı da insanı da koruyacağız. Bunun için iktidarı istiyoruz' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim