5 te 5 yapan Gençlerbirliği lige ağırlığını koyarak haftayı lider tamamladı. Ankara temsilcisinin ardından ikinci sırada yer alan Boluspor ise oynadığı futbol ve topladığı puanlarla ilk iki sıranın en kuvvetli adaylarından olduğunu gösterdi
Haftanı sürprizi Afyon'dan
Spor Toto 1. Lig'de çekişme tüm hızıyla devam ediyor. Ligin açılış maçında Giresunspor ile Afjet Afyonspor karşı karşıya geldi. Mücadeleyi konuk ekip Afyonspor 1-0 kazanarak haftanın sürprizine imza attı. Şampiyonluğun favori ekiplerinden Adana Demirspor ise sahasında ligin yeni ekiplerinden Hatayspor'u ağırladı. Adana temsilcisi maçı 3-0 kazanarak zirve yarışında bende varım dedi.
Mücadeleyi sonuca yansıtamıyor
Genç ve deneyimsiz kadrosuna rağmen iyi bir mücadele sergileyen ancak bunu sonuca yansıtamayan Eskişehirspor bu hafta Denizlispor ile karşı karşıya geldi. Kardemir Karabükspor'u sahasında yenerek moral depolayan ve Denizlispor karşısına moralli çıkan Eskişehirspor, umduğunu bulamadı. Maçta iyi mücadele etmesine rağmen tecrübesizliğin kurbanı olan Eskişehirspor maçı 4-1 kaybetti. 4 puanı bulunana Eskişehirspor 5'inci haftayı 15'inci sırada tamamladı.
Gençlerden 3 gollü galibiyet (FOTO)
5 maçta 5 galibiyetle ligin zirvesinde oturan Gençlerbirliği haftanın kapanış maçında Elazığspor ile karşılaştı. Eskişehir Atatürk Stadyumu'nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmayı 3-1 kazanan Gençlerbirliği ligde 5'te 5 yaparak zirvedeki yerini korudu. İkinci sırada yer alan Boluspor ise sahasında Altayspor'u ağırladı. Rakibi ile 0-0 berabere kalan Boluspor puanını 13'e çıkardı. Üçüncü sırada ise averajla Adana Demirspor yer alıyor. Adana'yı Gazişehir takip ediyor.
Alt sıralarda büyük çekişme
Henüz 5. haftası yaşanan geride kalan ligin alt sıralarında şimdiden kıyasıya puan ve ligde kalma mücadelesi yaşanmaya başanma . Ligin son sırasında 1 puanla Karabükspor yer alıyor. 17'nci sırada ise yine 1 puanla Elazığspor yer alıyor. 16'ncı sırada ise 3 puanı bulunan Adanaspor bulunuyor. Eskişehirspor ve Hatayspor'un 4 puanı bulunuyor. Hatay 14, Es Es ise 15'inci sırada yer alıyor. Ligin orta sıralarında ise ekiplerin çoğu aynı puana sahip ve averaj ile sıralamalar belirleniyor.
En farklı skor Osmanlı'dan
5'inci haftada oynanıp tamamlanan 8 karşılaşmada toplam 20 gol atıldı. Haftanın en gollü karşılaşması Denizlispor-Eskişehirspor arasında yaşandı. Bu maçta toplam 5 gol atıldı. Haftanın en farklı skoruna ise Osmanlıspor imza attı. Osmanlı evinde oynadığı maçta Karabükspor'u 4-0 mağlup etti. Gençlerbirliği ve Elazığspor karşılaşmasında da 4 gol sesi çıktı. Ligde sadece 2 karşılaşmada beraberlik sonucu bozulmadı.
Editör: TE Bilisim