116 milyon'dan 165 milyona
Eskişehirspor'da 17 Haziran'da yapılan Mali Genel Kurul'da kulübün borcu 116 milyon TL olarak açıklanmıştı. 13 Temmuz'da göreve gelen yeni yönetim yapılan ilk incelemelerde 165 milyon TL'lik bir borç yüküyle karşılaştı. Bunun üzerine harekete geçen Eskişehirspor yönetimi, bağımsız denetim kurulu tarafından tüm hesapları inceletme kararı aldı.

Bir haftadır inceliyorlar
13 Temmuz'daki Genel Kurul'da eski başkan Nebi Hatipoğlu ve iktidar parti yöneticileri tarafından kulübün hesaplarının incelenmesi yönünde gelen talepleri de göz önüne alan Başkan Özeçoğlu, İstanbul'da görev yapan bağımsız bir denetim şirketi anlaştı. Firma, geçen hafta Salı günü hesapları kılcal damarlarına kadar incelemeye başladı.

Bir türlü açıklamadılar
Mesut Hoşcan zamanında, geçmişe dönük Halil Ünal dönemi bağımsız denetim şirketine inceletmişti. Ünal da ikinci kez göreve geldiğinde ise aynı şekilde o da Hoşcan dönemini inceletmişti. Raporları birbirlerine karşı koz olarak kullanan her iki başkan da, raporları kamuoyu ile paylaşacaklarını söylemelerine rağmen, hesapları kamuoyu ile paylaşmamıştı.

O raporlara ulaşılamıyor
Bağımsız denetim firmasının Eskişehirspor kulübünde yaptığı incelemeler sonuna, Halil Ünal ve Mesut Hoşcan döneminde kulübün parasıyla görevlendirilen ve yapılan denedim şirketi incelemelerinin raporlarına ulaşılamadığı ve bu raporların eski başkanlarda olduğu öğrenildi. O raporlar olsaydı en azından az da olsa geçmişe ışık tutardı.

Raporu açıklayın
Artık gözler kayyum sürecinde göreve gelen ve ateşten gömlek giyerek bugüne kadar hiçbir destek görmede kulübü ayakta tutmaya çalışan Sinan Özeçoğlu'nda. Üç hafta sonra kulübün son altı yıla dönük hesapların ayrıntılı raporunu teslim alacak Başkan Özeçoğlu'nun, bunu kamuoyu ile paylaşıp, paylaşmayacağı merak ediliyor. Camia raporun açıklanmasını istiyor.
Editör: TE Bilisim