Çok sayıda davetli katıldı
Bölgesel Amatör Ligi 2017-18 sezonunda topladığı 45 puanla sezonu 4. sırada tamamlayan Anadolu Üniversitesi'nde yeni sezon öncesi dün sabah gerçekleştirilen sabah kahvaltısı organizasyonuyla toplu imza töreni yapıldı. Törene Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcısı Zafer Asım Kaplancıklı, AÜ Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Celal Avni Öztürk, yeni sezonda takımın başında yer alacak Antrenörler Serkan Azdiken ve Ali Rıza Heper ile kulüp yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve oyuncular katıldı.

'Birçok farklı branşta'
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan yaptığı açıklamada, 'Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, sadece sezonla yetinmeyip yaz okullarında her yaş grubundaki şehrin çocuklarına eğitim veren bir kulüp. Yaz okullarımızda binin üzerinde çocuğumuz 5 farklı branşta, futboldan tenise yüzmeye kadar birçok farklı branşta eğitim alıyor' ifadelerini kullandı.

'Hedef spora yönlendirmek'
Rektör Gündoğan daha sonra, üniversite olarak hedeflerinin çocukları spora yönlendirmek, sporu sevdirmek, ahlaklı sporcu yetiştirmek ve profesyonel spor kulüplerine altyapı oluşturmak olduğunu belirterek, 'Bu da aslında üniversitemizin misyonunun ne olduğunu gösteriyor. Çocuklara gençlere sporu sevdirmek onları geliştirmek sporcu yetiştirmek, Atatürk'ün dediği gibi zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı sporcu yetiştirmek. Temel amacımız bu' diye konuştu.

'Amacımız altyapı oluşturmak'
'Her branşta şampiyon olmak için geliyoruz gibi bir hedefimiz yok' diyen Gündoğan, sözlerini, 'Bizim hedefimiz gençlerimizi, çocuklarımızı spora yöneltmek, sporu sevdirmek, ahlaklı sporcu yetiştirmek ve profesyonel spor kulüplerine altyapı oluşturmak. Bizim temel amacımız geçmişten bu güne hep altyapı oluşturmak oldu. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum' şeklinde konuştu.

Gelecek sezon hedef başarı
Bölgesel Amatör Liginde geçtiğimiz sezon güzel bir sezon geçirdiklerine değinen Rektör Gündoğan, 'İnşallah önümüzdeki sezon daha başarılı olacağız. Bunu söylerken iddialı olmak da durumundayız. Şampiyon olacağız diye çıkıyoruz sahaya. Ancak şampiyonluktan daha önemli değerler de var Bu da tabii ki futbola başarılı sporcular kazandırmak. Özellikle aramıza yeni katılanları kutluyor, hoş geldin diyorum' ifadelerini kullandı.

'Gençlerimiz Es Es'e güç katacak'
Rektör Gündoğan sözlerini ise, 'Eskişehirspor'un efsane olmasındaki temel neden Eskişehir'in kendi öz çocuklarının, eğitimli çocuklarının, gençlerinin Eskişehirspor'a güç katmasıydı.
Takımımızda da çocuklarımızın Eskişehirli olmaları, altyapımızdan yetişmeleri başarıyı doğal olarak getirecektir. İnşallah bu sezon fair-play kurallarına uygun başarılı bir sezon geçiririz. Sadece futbolda değil tüm branşlarda Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm imkanlarını yasal sınırlılıklar çerçevesinde kullanmaya devam edecek' şeklinde sözlerini noktaladı.

Futbolcular tanıtıldı
Anadolu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Celal Avni Öztürk yaptığı konuşmada takımda emeği geçen herkese teşekkürlerini belirtti. Öztürk, 2018-19 sezonunda Anadolu Üniversitesi futbol takımında forma giyecek olan futbolcuları tek tek basına tanıttı. Konuşmaların ardından ise futbolcuların toplu imza töreni gerçekleşti.

Bölgesel Amatör Ligi 2018-19 sezonunda Anadolu Üniversitesi'nde oynayacak olan 17 futbolcu şunlar;
Hamza Özel
Çağrı Çifci
Sinan Gündoğdu
Erçin Eskier
Oktay Akkoca
Samet Çelebi
Sefa Cengiz
Mertcan Aldemir
Ahmet Düzarat
Musa Bangura
Mehmet Uygun
Metin Mumcu
Ersel Serdar
Umut Onat
Yaşar Ahmet Enşen
Onur Kınık
Maxim Duvanaev
Editör: TE Bilisim