Anemon Otel tarafından Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen anısına büst yapıldı. Anemon Otel önünde bulunan Yılmaz Büyükerşen büstü geniş katılımlı bir törenle açıldı. Açılışa programın şeref konuğu Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in yanı sıra, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Büyükşehir Belediyesinin bürokratları, İlçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. 

Programın açılış konuşmasını Anemon Otellerinin Kurucusu İsmail Akçura yaptı. Akçura, “Eskişehir’de o dönem çok otel yeri aradık ve uzun zaman bulamadık.  En son Hüsamettin Cindoruk’un İstanbul yolunda bir yeri varmış, kendisiyle konuşup anlaştık. Fakat orası tarım arazisi çıktı, orası da olmadı. İki yıl kadar bir zaman geçti Eskişehir’de otel işini unutmuştum. O dönem Sayın Başkan aradı ve Eskişehir’de hala otel yapmayı düşünüyor musunuz dedi. Eğer düşünüyorsanız burada sahiplerinin imara açılmasını istedikleri bir yer var. Kendileriyle konuşup otel için anlaşırsanız ona göre imar planlarını düzenleyerek o yeri imara açacağız dedi. Böyle bir oteli o zamanlar Sayın Başkan bize moral ve destek vermeseydi biz bu oteli açamazdık. Büyükerşen’e kendim adına ve Eskişehirliler adına minnet duygularımı ifade etmek için böyle bir büstü yapmaya karar verdik" dedi.

ANEMON ESKİŞEHİR’İN BİR SİMGESİ OLDU

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de, “Çok duygusal bir an için buradayız. Sayın İsmail Akçura’ya yaptığı bu güzel konuşma için ve bu güzel vefa duygusu için teşekkür ediyorum. Ben Eskişehir’de doğmuş ve büyümüz biri olarak söyleyebilirim ki Eskişehir’de hiç doğru dürüst bir otel yoktu. Hayal gibiydi bizim için Eskişehir’de beş yıldızlı bir otelin yapılması. Ama eğer İsmail Bey Eskişehir’e bir otel kazandırdıysa bunu Yılmaz Büyükerşen ismine güvendiği için yaptı. Ve bu otel Eskişehir’in bir simgesi oldu. Biz o güzel pek çok etkinliği ve güzel geceyi bu otelde taçlandırdık. Bu otelde birçoğunun güzel anıları var. Ben İsmail Akçura’ya ve Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Hocamıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TARİFSİZ DUYGULAR İÇERİSİNDEYİM

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise kendisine duyulan minnettin kendi büstüyle taçlandırılmasından dolayı tarifsiz duygular yaşadığını söyledi. Büyükerşen, “Bu vefa borcu meselesi hakikaten son zamanlar kafamız bir hayli meşgul ediyor. Çok düşündüm. Sevgili İsmail Akçura’ya yapma böyle bir şey dedim. İstesen de istemesen de ben yapacağım dedi. Ben karışmıyorum dedim. Fakat gördüm ki kararı kesinmiş. Hakikaten Eskişehir’de bu otelin temeli atıldığı gün üç ve ya dört tane köy oteli tipinde oteller vardı. Bir kasaba gözüyle Eskişehir’e bakılıyordu. Mademki otel yapacaktı 5 yıldızlı olması şartını söyledim, o da kabul etti. Sayın İsmail Akçura’ya Eskişehir’e ilk 5 yıldızlı otelin yapılmasında benim sözümün onu etkilemiş olduğundan dolayı ortaya çıkan bu esere hepimizin kurulduğu günden bu yana sahip çıktığımızın bilinmesini isterim. Eskişehir’deki Anemon Otel Türkiye’deki pek çok şehirde Anemon Oteller zincirinin de kurulmasına sebep oldu. Onun için kendimi bahtiyar hissediyorum. Anlatamayacağım bir duygu seli içerisindeyim. Çok teşekkür ediyorum. Ama duygularımı bir teşekkürle gerçekten ifade edemiyorum” şeklinde konuştu. 

"Dün başardık bugün de başaracağız!" "Dün başardık bugün de başaracağız!"

Konuşmaların ardından Yılmaz Büyükerşen büstünün açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası günün anısına fotoğraf çekimi yapıldı. Öte yandan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen büstünün kaidesinde, ‘Eskişehir’de ilk kez 5 yıldıza sahip olan bu otel Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in manevi destekleriyle yapılarak Eylül 2004’te törenle açılmıştır’ ifadeleri yer alıyor.

Kaynak: Haber Merkezi