Alınan bilgiye göre, Ankara'nın Gölbaşı İlçesinde polis uygulama noktasına saat 05.00 sıralarında şüpheli bir araçtan silahlı saldırı oldu. Saldırı sonucu yaralanan bir polis memuru kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Bölgeye çok sayıda özel hareket polisi sevk edildi. Ankara Valisi Erkan Topaca, Gölbaşı Belediye başkanı Fatih Duruay polisin kaldırıldığı hastaneye giderek olayla ilgili bilgi aldı. Polis ekipleri kaçan saldırganı yakalamak için bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara emniyetinden 1 polisin şehit olduğu olayla ilgili açıklama

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Gölbaşı'nda bir otobüste yapılan kontrol sırasında kaçan bir kişinin kovalanması sırasında açılan uyarı atışında bir polisin kazaen vurularak şehit olduğunu açıkladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sabah 05.00 sıralarında Gölbaşı sanayi uygulama noktasında durdurulan bir otobüste yapılan kontrol esnasında durumundan şüphelenilerek araçtan indirilen bir şahsın kontrol noktasından kaçmaya çalıştığı kaydedildi. 'Dur' ihtarına uymayan şahsın yakalanmasına yönelik kovalamaca esnasında yapılan uyarı atışında bir polisin kazaen vurularak şehit olduğu kaydedildi.
Öte yandan kaçan şahsın yakalandığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim