Zeytin Dalı Harekatı'nda 4 gün önce teröristlerle girilen çatışmada ağır yaralanan 43 yaşındaki Eskişehirli Binbaşı Mithat Dunca, tedavi gördüğü hastanede dün şehit oldu. Dunca'nın naaşı, askeri uçakla memleketi Eskişehir'e getirildi. Naaşı Reşadiye Camii'ne getirilen şehidin cenaze namazı öncesinde babası Kazım, annesi Hesna, eşi Lütfiye, kızı Zeynep Naz Dunca ve kardeşleri taziyeleri kabul etti. Tabutun başına gelen şehidin eşi Lütfiye Dunca, dua ettikten sonra tabuta sarıldı. Annesi ile babasının tabutunun başına gelen Zeynep Naz ise bir süre sarıldıktan sonra tabut üzerinde bulunan babasına ait bereyi alarak başına taktı. Ardından Zeynep Naz, babasına asker selamı ile veda etti.
2 GÜN SONRA DOĞUM GÜNÜ
İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından ikindi namazını müteakip kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Vişnelik Hava Şehitliği'nde toprağa verildi. Evli ve bir kız babası olan şehidin 2 gün sonra doğum günü olduğu öğrenildi. Özel Kuvvetlerde görevli olan şehit Dunca'nın bir kardeşinin daha TSK'da görev yaptığı, diğer kardeşinin ise bir dönem görev aldığı öğrenildi.
ESKİŞEHİR UĞURLADI
Cenaze törenine Maliye Bakanı Naci Akbal, Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Jandarma İl Komutanı Uysal Ağaoğlu AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamit Yüzügüllü katıldı.
İNTİKAMINI ALDILAR
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda askerlerin, kent merkezini ele geçirmesinin ardından gönderdiği video mesajı izleyen şehit Dunca'nın eşi Lütfiye Dunca, 'Eşimin intikamını çok şükür almışlar. O da orada rahat uyuyacak. Bizim de içimiz soğuyacak. Sağ olsunlar' diye konuştu. HM-İHA
Editör: TE Bilisim