Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Polis Eşleri Derneği tarafından düzenlenen kermesin açılışına katıldı. Kermesin açılış kurdelesini kesen Kaya, kermesin gelirlerinin üçte birinin şehit çocukları yararına dağıtılacağını belirterek, derneğin 3 bin polis çocuğuna burs verdiğini ifade etti.
Zeytin Dalı Harekatının başarıyla devam ettiğini söyleyen Kaya, 'Şehitlerimizina aileleri bizlere emanet. Onlara bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hep birlikte sahip çıkacağız inşallah. Onlar için ne yapsak şehitlerimizin gösterdiği fedakarlığın yanında az. Minnettarız' şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Kaya, çocuk istismarının önlenmesine yönelik kurulan komisyonun dün ilk toplantısını yaptığının hatırlatılması üzerine, 'Komisyon çalışmalarına devam ediyor. Dün detaylı bir toplantı yaptık 6 saati aşkın bir süre. Tüm detaylarıyla çocuğa karşı her türlü ihmal ve istismarın önlenmesine yönelik hükümetimizin 15 yıldır yaptığı bütün çalışmaları masaya yatırdık. Çocuklarımızı her türlü ihmal ve istismardan korumaya yönelik gayretlerimizi nasıl daha fazla arttırabiliriz çalışmalarımızı bunları konuştuk. Yasal düzenlemeleri konuştuk. Dünya örnekleri incelendi. Biz hükümet olarak her türlü ihmal ve istismardan çocuklarımızı korumak için tüm kamuoyunun da desteğiyle birlikte bu sorunun üstesinden gelmek üzere çok daha yoğun çaba sarf edeceğiz. Burada ihmal ve istismara çocuklarımız uğramadan koruyucu önleyici önlemlerle birlikte bu sorunun üstesinden gelmemiz çok daha kıymetli. Çocuklarımızın rehabilitasyon süreci çok önemli. Hep cezalar üzerinden bu konu gündeme geliyor ama asıl koruyucu önleyici hizmetler anlamında gündeme gelmesini daha doğru buluyorum ben Bakanlık olarak' şeklinde konuştu.

'Ailelerin çocukların tekrar tekrar örselenmesinin önüne geçelim'
Kamuoyunun toplumun farkındalığının, bilinçlenmesinin arttırılması gerektiğine dikkat çeken Kaya, 'Çocuğun ihmal ve istismardan korunmasına yönelik müfredata koyduğumuz kazanımlar var. Bütün bunları değerlendirdik dün. Bu tür olaylarda çocuklarımızın tekrar tekrar örselenmesinin önüne geçmek için basının kullandığı dil çok önemli. Bu konuda hassasiyet bekliyorum. Benim günlerce uykularımı kaçıran böyle vahşet denilebilecek olayların tekrar tekrar kişilerin çocukların yaşadıkları şehir ve mahallesine kadar verilmesi orada yaşayan insanları bundan sonraki hayatını çok olumsuz etkileyecek konular. Bu konuda da düzenlemeler yapılabilir. Bu çocukların ve bu ailelerin bir hayatı var bunu unutmayalım. Biz çocuklarımız böyle bir ihmal ve istismara uğramadan önce koruyucu önleyici hizmetler anlamında daha etkin bir şekilde hizmetlerimizi kamuoyuna anlatmak istiyoruz. Ailelerin çocukların tekrar tekrar örselenmesinin önüne geçelim' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim