Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Cihan Taşar, “İşlenen; anayasayı tebdil, tağyir ve ilga suçudur! Bağımsız yargı gereğini yapmalıdır” dedi.

Eskişehir’de "Orman Benim" etkinliğinde, yangınlara neden olabilecek malzemeler toplandı Eskişehir’de "Orman Benim" etkinliğinde, yangınlara neden olabilecek malzemeler toplandı

ADD Şube binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Şube Başkanı Cihan Taşar, AK Parti iktidarında Milli Eğitim Bakanlığı’nın 17 kez müfredat değiştirdiğinin ve her değişiklikte bilimi dışladığını söyledi. Türk Eğitim Sistemi’nin 1961 anayasası ile başlayan süreçte bilimsellikten koparılarak dinselleştirilemeye başladığını belirten Taşar,  “AKP’nin iktidar olduğu 2002 yılından bu yana kamu desteğiyle çoğaltılan ve etkinleştirilen İlim Yayma Cemiyeti, Hizmet Vakfı, Ensar Vakfı, Birlik Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ve benzeri onlarca dernek - vakıf adı ile örgütlenmiş tarikat ve cemaat yapılanmalarıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve İl-İlçe Müdürlüklerince protokoller imzalanmış, bu dinci yapıların öğrenci yurtları dahil bütün eğitim kurumlarımıza girmesine olanak sağlanmış, son olarak çağ dışı ÇEDES dayatması ve  “manevi rehber” uydurmasıyla okullarımıza imamlar atanmaya başlanmıştır! Bugün, 3-6 yaşındaki yüzbinlerce evladımız dinci yapıların anaokullarında, milyonlarca çocuğumuz tarikat ve cemaatlerin elindedir. Tarikat ve cemaatler, Anayasa’nın 174’üncü maddesi korumasında olan 677 sayılı yasa ile daha 1925 yılında kapatılmış olup yasa dışıdırlar! Dayatılan, apaçık bir karşı devrimdir. Son müfredat değişikliği ve ÇEDES derhal geri çekilmelidir. İşlenen; anayasayı tebdil, tağyir ve ilga suçudur. Bağımsız yargı gereğini yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: M. ANIL AKSOY