Basın Parkı'nda peyzaj düzenleme çalışması yaparak, parkı yeni ve modern bir görünüme kavuşturan Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarını bitirdi. Anayasanın 28. Maddesi olan 'Basın hürdür, sansür edilemez' bendinin yazılı olduğu bir tabela ile misafirlerini karşılayan Basın Parkı'na, basın şehitleri de unutulmayarak Basın Şehitleri Anıtı dikildi.

Büyük beğeni toplayan Basın Parkı şimdiden çocukların uğrak yeri haline geldi. Oyun alanında oyunlar oynayan çocuklar, kendileri için hazırlanan Açıkhava Kütüphanesi'nden diledikleri kitapları alıp, okuyabiliyor.

Osmangazi Mahallesi, Çakmak Caddesi'nde bulunan parkta yeşillendirme ve genişletme çalışmaları kapsamında 4 bin 200 m2 olan eski park alanı 10 bin 860 metrekareye çıkarıldı. Parka yeni bir yürüyüş yolu yapan belediye ekipleri, park geneline yeni park mobilyaları da yerleştirdi. Parkta, süs havuzu, interaktif oyun alanları, satranç alanının yanında amfi oturma alanı da bulunuyor.

Türk Basını'nda sansürün kaldırılışının yıl dönümü olan 24 Temmuz'da hizmete açılması planlanan Basın Parkı'nın açılışı OHAL nedeni ile iptal edilmişti. Açılışı iptal edilen Basın Parkı, dün itibari ile hizmete açıldı. (HM)

Editör: TE Bilisim