Yapılan sürpriz karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen 16 yaşındaki öğrenci, Başkan Ataç ile birlikte motor tamir etti. Rıdvan, bugün çırak olduğunu söyleyen Ataç'a İngiliz anahtarını vererek, motor tamiri konusunda bilgi verdi.

Ziyareti esnasında açıklamalarda bulunan Başkan Ataç, geleneksel olarak her yıl valilerin, belediye başkanlarının makamlarını çocuklara bıraktıklarını ve çocuklara şehir hakkında ne düşündüklerini, ne yapmak istediklerini sorduklarını hatırlatarak, bu 23 Nisan'da işin farklı yönüne dikkat çekmek istediklerini belirtti. Ataç, '23 Nisan Çocuk Bayramı dünyada tek. Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği bir bayram, dünyada da eşi enderi yok' ifadelerini kullandı.

Başkan Ataç, yaptıkları sürprizle ilgili olarak, 'Sanayide çalışan çocuklarımız var. Tabi bunlar meslek lisesi okuyan çocuklarımız, resmi olarak burada çalışıyorlar. Burada çocuğun istismar konusu yok, bunu özellikle söyleyeyim. Burada Rıdvan hem okuluna devam ediyor hem de okulun öngördüğü noktada çalışıyor. Bugün ben Rıdvan ile olayım, Rıdvan'a destek vereyim istedim. Yani makamımızı farklı noktada değiştirdik. Ben Rıdvan'a çok teşekkür ediyorum bu emeğinden dolayı. Hem okuyor hem çalışıyor ve yakında motor sanatları ile ilgili ciddi bir deneyimi olacak, çalışmalarına devam edecek. Bütün çocuklarımız, özellikle istismar edilmeyen çocuklarımızın bu şekilde çalışmaları bizi yüreklendiriyor, biz de canı gönülden destek veriyoruz' dedi.

'HAFTADA 5 GÜN SANAYİDE ÇALIŞIYORUM'

Baksan Meslek Lisesi Botor Bölümü 2. sınıf öğrencisi Rıdvan Elivli, başkanın kendisinin yerine geçmiş olmasından dolayı duygulandığını söyleyerek, 'Burada çıraklık yapıyorum, söküyorum, takıyorum, ustamın her dediğini yapıyorum. Beni buraya getiren Murat ustamdır. Bana öğrettiği işten dolayı onlara çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Şimdi ben okumasaydım dışarıda boş gezmiş olacaktım. Haftada 5 gün sanayide çalışıyorum, 1 gün de çıraklık okuluna gidiyorum' şeklinde konuştu.(İHA)

Editör: TE Bilisim