EYAD ve ATEP Başkanı Metin Eder, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, ESAB'ın, Eskişehir ve Emirdağ kültürünü, gelecek nesillere aktarmada önemli etkinlikler yaptığını belirterek teşekkür etti. Edeer, 'Eskişehir'de ve Emirdağ'da düzenlediğiniz Göç Sempozyumlarını, Göç Çalıştay'ını, Etnik Yapı ve Göç Konferansını ve özellikle Emirdağ'dan Belçika'ya giden İlk Emirdağlılar resim serginizi, Belçika'dan Eskişehir basınını ilgi ile takip ediyoruz. Sizler, 'söz uçar yazı kalır' sözü ile bu çalışmalarınızı kitaplaştırarak Eskişehir ve Emirdağ kültür ve sanatına kalıcı eserler kazandırdınız. Her türlü çalışmalarınızda, EYAD ve ATEP olarak, Belçika'da yaşayan Emirdağlılar adına sizlerin yanınızdayız. Sizlerle her zaman Eskişehir'de kültür ve sanat etkinlikleri yapmaya hazırız'' dedi.

ESAB Başkanı şair-yazar Ahmet Urfalı da açıklamasında, 'Sizler, Eskişehir'de özellikle engelli vatandaşlarımıza hibe ettiğiniz engelli araçlar ile çok sayıda hayır işine imza attınız. Eskişehir'de, hem Tepebaşı, hem de Odunpazarı belediyelerine birer TIR engelli aracı göndermenizden gurur duyduk. Geçtiğimiz günlerde, TBMM'ne, şehit ailelerine engelli aracı göndererek yardımın bölgesel değil, bütün Türkiye sathına yaydınız'' diye ifade etti.

ESAB Başkanı şair-yazar Ahmret Urfalı, Belçika'dan Eskişehir'e gelen EYAD ve ATEP Başkanı Metin Edeer'e ve EYAD ikinci başkanı ve EYAD Türkiye Temsilcisi Necati Şevik'e, dernek binasında, Topakev plaketi ve ESAB'ın yayınladığı kitapları takdim etti. (İHA)

Editör: TE Bilisim