AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, ESGROUP'u ziyaret etti. Ziyarete AK Parti İl Başkan Vekili Murat Özcan, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Danışmanı Fatih Dut ile birlikte gelen Milletvekili Avcı, ESGROUP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Fetih Demirdaş, ESGROUP Genel Koordinatörü ES TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş, Sonhaber Gazetesi Yazıişleri Müdürü Ayhan Aydıner, Anadolu Gazetesi Yazıişleri Müdürü Cihan Yıldırım, Anadolu Gazetesi Köşe Yazarı Arif Anbar ve ES TV Haber Müdürü Şener Çetin ile görüştü. Milletvekili Avcı görüşmede 24 Haziran'da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak AK Parti'nin Eskişehir'deki çalışmalarını anlattı.
ESKİŞEHİR DE PAY ALDI
24 Haziran seçiminin kendisiyle başlayan biten bir seçim olmadığını söyleyen Avcı, 'Bu seçim başka seçimlerin de kapısını açacak olan en başta Mart 2019 Yerel Seçimlerinin kapısını açacak olan, bir kritik dönemden geçeceğimizi söyledik. Bu Eskişehir için özellikle doğru. Çünkü psikolojik faktörlerle yerel seçimlerle ciddi sıkıntılar yaşadık. Yerelde CHP'nin Yılmaz Büyükerşen'den de kaynaklanan, bir psikolojik üstünlüğü vardı sokakta' diye konuştu. 'Eskişehir'de çok ciddi belediye ve şehircilik sorunları var' diyen Avcı, 'Türkiye hakikaten son 15 yılda çok mesafe aldı. Eskişehir de bundan payını aldı. Merkezi hükümet üzerinden, sağlıkta, ulaşımda sosyal hizmetlerde her alanda Eskişehir bunun payını aldı. Ama öte yandan şehircilik alanında Eskişehir son yıllarda, belediye hizmetleri bakımından tıkandı. Bir atalet bir heyecansızlık, bunu herkes görüyor' dedi.
HASTANE YOLU YAPILMADI
Şehir Hastanesi'nin donanım itibariyle hazır olduğunu ifade eden AK Partili Avcı, 'Hastane olarak yapılacak her şey yapılmış durumda. Hatta o nedenle her şey hazır diye, bazı arkadaşlarımız ısrarla, 12 Haziran'da Cumhurbaşkanımız buraya geldiğinde açsın millet görsün bu seçim için çok uygun bir propaganda unsuru, bunu niye saklıyoruz dedi. Hayır açtığımız anda burası hizmet vermeye başlamalı. Tamam hastanede her şey hazır. Ama ulaşım sorunu var kardeşim yol sorunu var. Oraya ambulans gidemiyor şu anda. Niye? Çünkü Büyükşehir'in yapması geren yol yapılmıyor. Yapması gereken istimlak yapılmadığı için, o yol açılmadığı için, oraya hasta nakledecek bir yolumuz yok. Büyükşehir'in o yolu açması lazım. Tramvay, zaten arkadan dolanıyor. Ama tramvayla hasta nakledilir mi kardeşim? Tramvay hasta nakil aracı değil ki? Tramvaydan inen adamın bir kilometre yürümesi lazım. Ankara yoluna paralel bir yol var. Şehirden gelen ambulanslar çevreyolundan gelecek ve hastanenin acil servisine girecek. Oraya yol yapılmamış durumda. Bunu aylardır söylüyoruz. O hastane 1 milyar tutarında bir yatırım. Sen 10 milyon lira için orayı kilitleme kardeşim' diye konuştu.
KÖYLÜLER İSYANDA
Köyden dönüşen mahallelerde de ciddi sorunlarla karşılaştıklarını aktaran Avcı, 'Köyden dönüşen mahallelerdeki muhtarlarla toplantı yapıyoruz. Adam diyor ki 'Benim mahalleme haftada 3 saat su veriliyor.' Kadınlar isyan halinde. Yolum yok diyorlar. Artık Büyükşehir Kanunu'yla şehir içi yollar Büyükşehir'in yapması gereken yerler. Eskiden vatandaş bunları Karayolları'nın zannediyordu. Biz de anlatmaya çalışıyoruz. Kanun değişti; bunlar artık Büyükşehir Belediyelerinin zorunluluğunda, bizim bir yetkimiz yok diye. Şimdi öğrendiler. Bir muhtarın söylediğini söylüyorum: 'Büyükşehir'den mahalleye geldiler yol için, teknisyen geldi. Sordum diyor, ne zaman başlarınız ne zaman bitirirsiniz? Sandığa bağlı demiş. Ben köylülerin, mahallelerin isimlerini veremiyorum adamların başı belaya girmesin diye. Bakın bu yerel yönetimde daha çok yansır. Orada vatandaş diyecek ki ben bundan sonra bunlara verirsem bunu yaparlar, bunlara verirsem bunu yaparlar. Vatandaş artık bu mukayeseyi yerel ölçeklerde yapacak duruma göre' ifadelerini kullandı.
ADAY BULURUM
Yerel seçimlere de hazırlandıklarını belirten Avcı kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanlığına adının geçmesiyle ilgili, 'Ben size çok güzel bir belediye başkanı bulurum merak etmeyin. Çok yakışacak, hepinizin içine sinecek. Yani bir aday bulurum, ben aday tayin edecek değilim tabi ki de. Büyükşehir Belediyesi'ne de, Odunpazarı Belediyesi'ne de, Tepebaşı Belediyesi'ne de. Böyle çok genç, dinamik, yakışıklı, bu işi bilen, şehri avucunda tutan; ne cevherlerimiz var siz farkındasınız veya değilsiniz' şeklinde konuştu. AYŞEGÜL HÜMMET
Editör: TE Bilisim