Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Estram'ın gerçekleştirdiği Çankaya- Yenikent Tramvay Uzatma Hattı, cumartesi akşamı yapılan bir şölenle hizmete açıldı. Açılış öncesi Çankaya Mahallesi sakinlerine seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, 'Biz bu projenin nişanını çaktığımızda, arkamızdan bazıları gerçekleştiremezler dediler. Fakat biz sözümüzü tuttuk. Eskişehir'in başkenti olan Çankaya Mahallesinin caddelerinde tramvay bir kuğu gibi süzülecek ' şeklinde konuştu.

Çankaya Mahalle Muhtarlığının önündeki alanda düzenlenen şölene, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Çankaya ve Yenikent Mahalle muhtarları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Konser öncesi düzenlenen kurdele kesme töreninde konuşma yapan Büyükerşen, Çankaya'nın Eskişehir'de yükselen bir değer olduğunu vurgulayarak, ' Sizlerin desteğiyle tramvay projesini gerçekleştirdik. Siz desteklemeye devam ettiğiniz sürece, biz sizlere hizmet götürmekten mutluluk duyacağız. Çankaya ve Eskişehir'e yapacağımız birçok projemiz daha var. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum ' dedi. Kazım Kurt da, Odunpazarı Belediye Başkanı olarak, Büyükerşen'e ve ekibine minnettar olduklarını söyledi.

Açılış kurdelesini Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Çankaya ve Yenikent Mahalle muhtarları ile mahalle sakinleri ve çocuklarla kesen Büyükerşen'e mahalle sakinleri sevgi gösterisinde bulundular. Büyükerşen ile hatıra fotoğrafı çektiren Çankaya sakinleri, kendisine teşekkür ettiler. Sevilen genç şarkıcı Simge Sağın'ın konseriyle coşan Eskişehirliler, şarkılara eşlik ederek eğlendiler. Simge Sağın Eskişehirlilerin çok şanslı olduklarını vurgulayarak, ' Türkiye'nin en modern ve güzel şehrinde yaşıyorsunuz. Büyükerşen çok mükemmel bir başkan ' şeklinde konuştu.

Konser sonrası boş alanda yapılan havai fişek gösterisi ve tramvayların birlikte görüntüsü Çankayalılara görsel bir şölen sundu.(HM)

Editör: TE Bilisim