30 MART'TA HESABINI SORACAKSINIZ

Büyükşehir Belediyesi'nin 75. Yıl Mahallesi için yapması gereken her şeyi yaptığını ifade eden Kurt, 'Büyükşehir Belediyesi'nin görevi; alt yapı, su, büyük yollar ve ulaşım. Bunların hepsini yaptı. Hatta Emek'e tramvayın gelmesiyle, 60 bin kişiyi taşıyan otobüsler boşa çıktı. Onların bir kısmı da 75. Yıl Mahallesi'ne tahsis edilecek. Dolayısıyla ulaşımda da hiçbir sorun kalmayacak. Ayrıca, Bu Emek hattında makas bırakıldı, tramvay bu mahalleye de gelecek.

Tüm bu anlattıklarımın dışında kalan her şey ilçe belediyesinin görevidir. Parklar, belde evleri, spor tesisleri, kültür siteleri gibi. Hizmetten mahrum bırakıldınız. Bunun farkındayım. Biz üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Mahallemizi kalkındıracağız. Siz de 10 yıldır hizmet etmeyenlere 30 Mart'ta hesabını soracaksınız' diye konuştu.

KAPALI PAZAR 7 GÜN 24 SAAT ÇALIŞACAK

Mahallede yer alan kapalı pazarın 7 gün 24 saat çalışacağının sözünü veren Kurt, şunları söyledi: 'Kapalı pazarınız sadece bir gün çalışıyor. Niçin 6 gün boş duruyor. Devletin parasının akıllı kullanılması lazım. Ama çarçur ediliyor. Biz bu pazarı 7 gün 24 saat çalıştıracağız. Pazar olacak, tiyatro yapılacak, toplantı yapılacak, film izletilecek. Hem devletin parası boşa gitmeyecek, hem de sizin ihtiyaçlarınız karşılanacak.'

75. YIL MAHALLESİNİN SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ

75. Yıl Mahallesi'nin eksiklerine de dikkat çeken Kurt, şunları kaydetti: 'Mahallemizde temizlik sorununun olduğunu biliyorum. Bakın. Tepebaşı bölgesinin alanı Odunpazarı Bölgesinin alanından fazla. Ancak Odunpazarı Belediyesi temizlik için Tepebaşı Belediyesinden daha fazla para harcıyor. Buna rağmen her yer çöp içinde. Biz bu sorunu çözeceğiz. Hatta okullarımızı ve camilerimizi de temizleyeceğiz. Böylelikle velilerimiz temizlik parasından kurtulacak.

Bakın bu mahallede spor alanları, kültür siteleri, eğitim merkezleri konusunda sıkıntılar var. Bu sorunu belde evleriyle kapatacağız. Belde evlerimizde sosyal, kültür, sanat çalışmaları olacak. Spor alanı olacak. Eğitim çalışmaları olacak. Bunların yanı sıra, muhtarlık makamı, PTT, bankamatik, su dolum cihazı olacak.

Sizi sadece bir markete muhtaç bırakmayacağız. Tekeli ortadan kaldıracağız. Bunu yaparken de büyük AVM'lere ön ayak olmayacak, esnafımızın işini bozmayacağız. Tüketim kooperatiflerimizle anlaşma sağladık. Kooperatifler gelecek, buraya market açacak. Böylelikle daha ucuza daha kaliteli ürün alma fırsatı doğacak.

Burada yaşayan vatandaşlarımızın istihdam sorunu var. AKP genel seçimlerde 12 yıldır Eskişehir'de 1'inci parti çıkıyor. Peki, 12 yıldır, 500 kişinin çalıştığı bir tek fabrika yaptı mı? Yapmadı. Ancak Tepebaşı Belediyesi, evde sağlık hizmeti projesi kapsamında kadınlarımıza eğitim verdi, sertifika sahibi yaptı. Şu an 500 kadına istihdam sağlandı. Bunun yanı sıra Tepebaşı'ndaki ticari gelişmeyle birlikte binlerce kişiye iş sahası açıldı.

Bu noktada Odunpazarı'nın, sosyal, ekonimik, kültürel, ticari gelişimi için Sanayi Çarşısı'nı kaldırmamız gerekiyor. Kaldıracağız da. Biz bu yetkiyi daha önce Odunpazarı Belediyesi'ne verdik. Ancak kaldıramadı. Biz kaldıracağız. Sanayi Çarşısı'nın yeri de yeni bir cazibe merkezi olacak. Kültür siteleri, spor alanları, konutlar ve ticaret merkezleriyle, yeni bir köprübaşı yaratacağız. Emek, Erenköy, 71 Evler, Gündoğdu ve hatta 75. Yıl Mahallesi gelişecek. Yeni istihdam alanları yaratılmış olacak.'

Editör: TE Bilisim