Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Kazım Kurt, seçim çalışmaları sırasında halkın şikayetçi olduğu süsleme ve gürültüden uzak duracaklarını belirterek 'Bu konularda halk şikayetçi. Biz de bu konuda dikkatli olmaya çalışıyoruz. Mesela eskiden seçim zamanı konvoy adeti vardı. Biz geçen seçim bunu yapmamıştık, bu seçimde de yapmayacağız' dedi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) Eskişehir Bölge Müdürü Mehmet Emin Toker'i ziyaret eden Kurt, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Kazım Kurt, çok fazla seçim bürosu açma taraftarı olmadıklarını, 3 tane büyük ve faal seçim bürosu açacaklarını ve seçim hazırlıklarını aralıksız olarak sürdürdüklerini söyledi. Halkın hoşnut olmadığı davranışları yapmayacaklarını aktaran Kurt, 'Süsleme ve gürültüden halk şikayetçi. Biz de bu konuda dikkatli olmaya çalışıyoruz. Mesela eskiden seçim zamanı konvoy adeti vardı. Biz geçen seçim bunu yapmamıştık, bu seçimde de yapmayacağız. Diğer partileri ise bilemiyorum. İnsanları sıkıntıyı sokacak, insanların eleştirilerine neden olacak şeyleri yapmak istemiyoruz' dedi.

'YEREL SEÇİM İKİ PARTİ ARASINDA GEÇER'

Kurt, yerel seçimlerde üçüncü olan partinin oyunun birinci ve ikinci partilere dağılacağını anlatarak, 'Yerel seçim iki parti arasında geçer, 3-4 parti arasında geçmez çünkü birinci olan kazanır, ikinci olana bir şey yok, üçüncü olana hele hiçbir şey yok. Dolayısıyla üçüncü olacak partinin seçmenlerinin oyu dağılıyor. Onlar aslında başka yere veriyorlar. Eskişehir'de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) her dönem genel seçimde, yerel seçimdeki oyun iki katını almıştır. Yani yerel seçimde ikinci parti kim olacaksa üçüncü partiye göre fazladan oy alır. Birinci parti ise daha fazladan oy alır, üçüncü partinin oyu dağılır. Eskişehir'in bir gerçeği var, biz burada AKP ile yarışırız. Onlardan da oldukça fazla oy alırız. Yani şu an öyle görünüyor çünkü Eskişehir'deki yerel seçimlerin atmosferiyle genel seçimin başka oluyor' diye konuştu.

'SEÇİMLERDE BİZİM AVANTAJLARIMIZ DİĞERLERİNE GÖRE FAZLA'

Seçimlerde CHP'nin diğer partilere göre avantajlarının fazla olduğunu iddia eden Kurt, şöyle devam etti:

'Bu yerel seçimlerde bizim avantajlarımız diğerlerinin ise dezavantajları fazla. Yani Eskişehir'deki aday tespiti sırasında biz AKP'ye göre haha az kriz yaşadık. Adaylarda da bizim adaylarımız daha fazla tanınıyor. Bunları hepsi bizim için artıdır. Diğer adaylar öyle değil. MHP'nin adayı MHP'nin oyunu alır. AKP'nin adayı AKP'nin oyunu alır ama ben hepsinden oy alırım. Bunu görüyoruz ve insanlar da bunu söylüyor. Bize gelip destek veren, çalışan farklı partilerden bir sürü arkadaş var. Seçim çalışmalarında bize katkı sunuyor ama bunların hepsi genel seçimlerde kendi partilerine oy verecekler. 'Partiye değil, adama oy veriyoruz' diye bir kanaat var. Bizim Yılmaz Büyükerşen gibi Ahmet Ataç gibi iki tane başarılı belediye başkanımız var. Bunların hepsi olumlu şeyler.'

Editör: TE Bilisim