KENDİ ADIM GİBİ İNANIYORUM
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen partisinin seçim beyannamesinden bahsederek, 'Bunlar yapılamaz şeyler değil. Hesabı, kitabı, kaynağı belli. AKP'nin carcur ettiği kaynakların yarısı bunları yapmaya yetecektir. Bütün bu vaatlerin yerine geleceğine kendi adım gibi inanıyorum' şeklinde konuştu. Başkan Büyükerşen, 'Geçen sefer bize inanmayanlar bu sefer artık inanmalılar. Köylüleri, çiftçileri bu konuda aydınlatmak için hepinizden yardım istiyorum' ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİRLİLERE GÜVENİM SONSUZ
Eskişehirlilere güveninin sonsuz olduğunu aktaran Büyükerşen, 'Bugün Türkiye'miz bir kırılma noktasındadır. Eskişehirliler her zaman ki gibi Türkiye'nin bütününe, geleceğine yönelik çok önemli bir karar aşamasındadır. Türkiye'nin geleceği için ben eminim ki Eskişehirliler CHP çatısı altında birleşecekler el ele verecekler ve iktidara yürüyecekler. Bizler siz değerli Eskişehirli hemşerilerimizle birlikte Türkiye'ye model olan bir Eskişehir yarattık. Yine eminim ki sizler Eskişehir'in bu başarısını tüm Türkiye'ye taşıyacak iradeyi 7 Haziran'da gösterecek. Benim Eskişehirlilere Türkiye'ye olan güvenim sonsuzdur. Yaşanabilir Türkiye oluşturmak adına Eskişehirliler gerekeni yapacaktır' dedi.

BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç iktidara yürüdüklerini belirterek, 'Önümüzdeki günler Türkiye'de çok farklı bir güneş doğacak. Benim dileğim Türkiye Eskişehir gibi olsun. Çok rahatlıkla hedefe ulaşacağız. Birinci parti olacağız. Bunun müjdesini şimdiden veriyorum' şeklinde konuştu.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, 'Türkiye 8 Haziran'dan itibaren 100 gün içinde yoksulluktan kurtulacak. Taşeron işçiden kurtulacak. Bunu hep birlikte yapacağız' dedi.
Cemal Okan Yüksel Eskişehir'in iktidar baskısına boyun eğmediğini belirterek, 'Gün bizim günümüz, gelecek bizim geleceğimiz. Her şekilde dik duran bir şehrimiz var bizim. İktidarın baskısına boyun eğmeyen gençlerimiz var' diye konuştu. Utku Çakırözer, umutlu olduklarını söyleyerek, 'Umudumuzu kaybetmeyiz çünkü umut insandır diyen CHP'yiz hepimiz. Yunus Emre'nin topraklarından hep birlikte sesleniyoruz. Yunus Emre'nin sevgisini, barışını tüm Türkiye'ye yayarak yaşanabilir Türkiye oluşturmak istiyoruz' dedi.
Son olarak konuşan Gaye Usluer ise, 'Eşitlik için, özgürlük için ve dayanışma için Eskişehir olarak hazır mıyız? Yoksulluğun kalmadığı, yolsuzlukların engellendiği hukukun yeninde üstün olduğu, kimsenin ötekileştirilmediği Türkiye'ye oluşturacağız' şeklinde konuştu. (HM)


Editör: TE Bilisim