43 yıl aradan sonra kupaya yaklaşan Es Es Konya'da Galatasaray'a karşı iyi mücadele etmesine rağmen 70.dakikada yediği golle rakibine mağlup oldu ve kupayı müzesine taşıyamadı. Finale kadar yükselen ve bizlere bu onuru yaşatan Kırmızı Siyahlılara taraftarları 'Sen şampiyon olmasan da kupaları almasan da seviyoruz seni' tezahüratlarında bulunarak moral verdi.

Ziraat Türkiye Kupasına çok yaklaşan Kırmızı Şimşekler iyi mücadele ettikleri final karşılaşmasında rakibine mağlup olarak kupaya uzanamadı. Eskişehirspor Konya'da oynanan final karşılaşmasında Galatasaray ile karşılaştı. Mücadeleye iyi başlayan Şimşekler rakibi karşısında iyi bir futbol sergiledi. Devre arasına golsüz eşitlikle girdi.

Maçın ikinci yarısında daha istekli olan ve kazanma arzusu ile mücadele eden Şimşekler 70.dakikada kalesinde gördüğü golle Cim Bom'a mağlup oldu. Bu yenilgiyle Es Es 43 yıllık özleme son veremedi. Kırmızı Siyahlılar Ziraat Türkiye Kupasını müzesine taşıyamadı.

Büyük üzüntü

Şimşekler maçın ardından adeta yıkıldı. Kırmızı Siyahlılar zorlu mücadelede rakibine 1-0 mağlup olunca kupayı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Sahada yıkılıp kalan Kırmızı Siyahlı futbolcular göz yaşlarına hakim olamadı. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Başkan Mesut Hoşcan ve yönetim kurulu üyeleri sahaya girerek futbolcularını teselli etti. Başkan Hoşcan futbolcularını kutlayarak verdikleri mücadeleden dolayı tebrik etti. Tribünleri dolduran binlerce Es Es taraftarı futbolcuları şampiyon olarak tribüne çağırdı.

Tribünlerde muhteşem coşku

2.Konya seferinde Eskişehirspor taraftarları adeta akın etti. 88 otobüs, tren seferleri ve özel araçları ile Konya'ya gelen Es Es taraftarları tüm Türkiye'ye yine kendilerini göstererek coşkuyla takımlarını desteklediler. Kırmızı Siyahlı taraftarlar 90 dakika boyunca susmak bilmeden yaptıkları tezahüratlarla futbolculara destek oldular. Ancak alınan mağlubiyetin ardından büyük bir üzüntü yaşadılar. Futbolcuları da verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ederek alkışladılar.

Madalya aldılar

Karşılaşmanın ardından protokol tribününde düzenlenen kupa ve madalya Kupa finalisti olan Eskişehirspor'a madalyaları takdim edildi. Kırmızı Siyahlılar kupayı kazanamamanın üzüntüsü ile madalya seromonisine katıldı.

Editör: TE Bilisim