Geçen sezon bıraktı
Eskişehirspor formasını 13 sezon giyen Sezgin Coşkun, 2021-22 sezonunda TFF 2. Lig'de 25 Nisan tarihinde oynanan Nazilli maçında futbol kariyerine nokta koymustu. 13 sezonda Es Es forması altında 277 maça çıkan Coşkun, 11 gol atmıştı.

Etkin rol oynadı
4 kez bu camiada küme düşme üzüntüsü yasayan kaptan, futbolu bıraktıktan sonra bu sezon Emre Özbayer döneminde sportif direktörlük görevine getirilmişti. Ayrıca ocak ayında yönetimin transfer yasağını kaldırmaya çalıştığı dönemde imza toplama konusunda yardımcı olmuştu. Coşkun, yapılan 20 transferde de etkin rol oynadı.

Şimdi kulübede
Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük kurslarına giden Sezgin Coşkun, yeni sayfa açtığı kariyerinde ilk görevi uzun yıllar formasını giydiği Eskişehirspor'da yapacak olmanın mutluluğunu yasadı. Coşkun, 25 Nisan 2023'te Es Es'in teknik direktörü oldu. Sezgin Coşkun böylelikle futbolculuk, sportif direktörlük ve teknik direktör olarak saha içindeki tüm görevleri yapmış oldu.

İlginç tesadüf
Sezgin Coşkun geçen sezon 25 Nisan 2022'de iç sahada oynanan ve 5-2 kaybedilen Nazilli Belediyespor maçıyla futbolculuk kariyerine nokta koymuştu. Tam 1 yıl sonra aynı gün Siyah-Kırmızılı kulüpte teknik direktörlük kariyerine başladı. Futbolu bıraktığı yerde teknik adamlık kariyerinin startını verdi. İkisinin 1 yıl arayla aynı güne denk gelmesi ilginç bir tesadüf oldu.


Editör: TE Bilisim