Bu yıl 6'ncısını gerçekleştirilen Uluslararası Cam Festivali'ne Amerika, Hollanda ve Almanya'dan bilim insanları ve sanatçılar katılıyor. 6. Uluslararası Cam Festivali'nin açılış töreni Kurşunlu Külliyesi'nde yapıldı. Törenine CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Rabia Akman, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Fotoğraf Sanatçısı Osman Yaşar Tanaçan ile çok sayıda Eskişehirli katıldı.
BARIŞ VURGUSU
Festivalin açılış konuşmasını yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt şunları söyledi: 'Eskişehirlilerin barışa, demokrasiye ve insan haklarına saygılı ortam yaratan insanlar olduğunu bilmek lazım. Demokrasi, insan hakları ve barış bütün festivallerimizin temelidir. Her kim olursa olsun barış içinde, birlikte yaşayabilmeliyiz. Ama ne yazık ki bazı kendini bilmezler, bir avukat arkadaşımızın bürosuna saldırı düzenledi. Eskişehir'e yakışmayan Eskişehir insanını utandıran bir yaklaşımdır. Hep birlikte bu topraklarda yaşayacağız. Festivallerin de, gösterilerin de, sanatın da en önemli malzemesi barıştır. Biz o nedenle Odunpazarı'nda bu barış ortamını bozmak isteyenlerin tümüne hayır diyoruz. Sanatçılarımızın bu noktada belirli eserleri öne çıkaracağına inanıyorum, güveniyorum. Çünkü Odunpazarı sanatın merkezi olduğu gibi aynı zamanda demokrasinin de, barışın da merkezi olmalıdır.'
CAMIN BÜYÜSÜNÜ İZLEDİLER
Konuşmalardan sonra Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Galerisi'nde yer alan Fotoğraf Sanatçısı Kadir İstifçi'nin 5'inci Uluslararası Cam Festivalinde çektiği fotoğraflardan oluşan 'Camın Büyüsü' adlı fotoğraf sergisinin açılışını yapan Başkan Kurt ve katılımcılar sergiyi gezdi. Gerçekleştirilen açılış töreninin ardından Alexis Silk ve Simone Fezer, festivalin ilk çalışmasını gerçekleştirdi.
Editör: TE Bilisim