Daha önce Eskişehir'de belediye başkanlığı yapmış olan Selami Vardar, Aydın Arat, Sezai Aksoy'un adını halk merkezlerine veren Odunpazarı Belediyesi, büyük bir vefa örneği göstererek Ihlamurkent Halk Merkezi'ne bir dönem Doğruyol Partisi ve Demokrat Parti'nin Genel Başkanlığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı yapan eski milletvekillerinden Hüsamettin Cindoruk'un adını verdi.
Törene CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Milletvekili Adayı Jale Nur Süllü, Ihlamurkent Mahalle Muhtarı Birsen Canbaz, Hüsamettin Cindoruk ve ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.
GÜZEL GÜNLER HEPİMİZİ BEKLİYOR
İsim verme töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Hüsamettin Cindoruk'un doğum günü olduğunu söyleyerek, Cindoruk'un doğum gününü kutladı. Başkan Kurt şunları söyledi: 'Eskişehir'e hizmet eden büyüklerimiz için, hangi partiden olursa olsun, kalıcı bir eser bırakmak, onların anılarına saygı göstermek bizim için siyaseten bir borçtur. Bu borcumuzu, küçük de olsa, bu halk merkezimiz ile ödemek istiyoruz. Ancak, sizin Eskişehir'e yaptığınız hizmetler bu halk merkezine sığmayacak kadar büyüktür. Sizin gibi hak, hukuk ve adalet mücadelesi yapan bir liderin, adalet yılı olarak ilan edilen 2018'de umarım 24 Haziran'da Atatürk'ün seçmenleri gereken mücadeleyi verecek, gerek tercihleri yapacak ve Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için ciddi bir adım atacaktır. Eskişehir, Ihlamurkent ve Odunpazarı olarak biz buna hazırız. Ve artık tamam diyeceğiz. Umarım, aydınlık ve güzel günler hepimizi bekliyor.'
VEFA BİRLİĞİ
Hüsamettin Cindoruk'un Türkiye Siyasi Tarihi için çok önemli bir isim olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Hüsamettin Cindoruk hukuk hakimiyeti için Türk siyasi hayatında ve siyasi rejiminde çok büyük uğraşlar verdi. Yassı Ada Duruşmalarındaki savunmaları başlı başına bir değer katar. Kendisinin hukuk bilgisine olan hayranlığım değer yargılarım arasında ayrı bir yer teşkil eder. Kendisinin adını daha başka yerlere vermek ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nden böyle bir karar çıkarmak isterdim. Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt'u bu vefa bilirliği, bu tesis, bu park ve halk merkezi, Hüsamettin Cindoruk'a yakışan da isminin verileceği bir bina olmuştur. Çünkü gerçekten halk için hukuku savunan, siyaset yapan değerli bir büyüğümüzdür. Bu müessese de adı yaşayacaktır. Burası bir bakıma bu mahallenin demokrasi ocağıdır' dedi.
DÜNYA KONUŞUYOR
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a teşekkür eden Cindoruk, konuşmasına şu sözlerle devam etti: '85 yılı aşan hayatım içerisinde bana bağışlanacak en büyük hediyelerden biri Eskişehir'imizin böyle bir konuda öncülük etmesidir. 1991'de bu güzel şehir enişte diyerek beni Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdi. Meclis Başkanı oldum. Meclis Başkanı olarak Eskişehir'i şerefle temsil ettiğime inanıyorum. Bugün Eskişehir Büyükşehirlerin kralı oldu. Orta Anadolu'nun merkezi oldu. Anadolu Medeniyetinin çok önemli simgesi oldu. Bugün bütün dünya, Türkiye Eskişehir'i konuşuyor. O zamanlar Eskişehir'e turist geleceğini düşünebilir miydiniz? Şimdi Eskişehir'i görmeye otobüslerle turistler geliyor. Bu güzelliği, bu enerjiyi, bu demokratik düşünceyi temsil eden şehri görmeye geliyorlar. Mahalle muhtarımızdan, burada yaşayan sakinlere bir söz veriyorum; bu merkezi hiç unutmayacağım ve elim daima üzerlerinde olacak. Bu merkezin gelişmesi için gayret göstereceğim. Ben Türkiye'yi, Cumhuriyetimizi çınar ağacına benzetirim. Biz Cumhuriyetimizin yapraklarının ve gölgesinde yaşıyoruz. Tıpkı o asırlık çınarlar gibi yaşayacaktır. Ben cumhuriyet için bir beka sorunu görmem, yeter ki bizler o çınar ağacının tek bir yaprağının bile dökülmesine izin vermeyelim. Yasaksız, düşünen Türkiye simgelerini gerçekleştirelim. Atatürk'ün seçmeni olmaktan vazgeçmeyelim, demokrasiye sahip çıkın.' Törenin ardından Hüsamettin Cindoruk Halk Merkezi önünde iftar programı gerçekleştirildi. İftar yemeğine 5 bin kişi katıldı. HM
Editör: TE Bilisim