Eskişehirspor da Siyah kırmızılı futbolculara tam destek veren Eskişehirspor taraftarları, bu desteğinin karşılığını görmeye başladı.

GÜVEN GELDİ
Teknik direktör Michael Skibbe ve İsmail Kartal döneminde istatistiklerde alt sıralarda yer alan Eskişehirspor, Teknik direktör Samet Aybaba'nın göreve gelmesiyle birlikte çıkışa geçti.


ÇIKIŞA GEÇTİ
Lig maratonunda geride kalan 17 haftalık istatistikleri yayınlayan matchstudy analiz merkezinin verilerine göre, ilk 12 hafta alt sıralarda yer alan Eskişehirspor, ilk yarı topla Oymana oranında 18 takım içinde 11.sıraya kadar yükseldi.

TOPLA OYNAMAYA BAŞLADIK
Zirvede Galatasaray'ın yer aldığı Topla Oynama oranlarında, kendine 11.sırada yer bulan Eskişehirspor'u, Antalya, Kasımpaşa, Mersin, Gaziantep, Kayseri, Gençlerbirliği, Osmanlı ve Rize takip etti. İç saha istatistiklerinde ortalama 546 kez topla buluşan Siyah kırmızılı futbolcular, deplasmanda 515.1 ortalama ile topla oynadı.

PASLA OYNAMA
Eskişehirspor, Pasla Oynama istatistiklerinde ise kendine ortalama 327 pas sayısı ile 12.sırada yer buldu. Galatasaray'ın 469 pasla zirvede yer aldığı istatistiklerde; sırasıyla Beşiktaş, Trabzon, Fenerbahçe, Bursa, Konya, Akhisar, Başakşehir, Sivas, Antalya ve Eskişehirspor yer alırken, Siyah kırmızılı takımı Mersin, Kasımpaşa, Kayseri, Gaziantep, Gençlerbirliği, Rize ve Osmanlı takip etti.

İSABETLİ ŞUT
İsabetli şut istatistiklerinde ise 13.sırada yer alan Eskişehirspor, iç saha maçlarında rakip kaleye 5.2 ortalama ile şut çekerken, deplasmanda ise 3.5 şut ile oynadı. Genelde ise 4.4 isabetli şut oranına sahip oldu.
4 ŞUTTAN 1'İ GOL
Ligin ilk 17 maçlık bölümünde ortalama rakip kaleye 74 isabetli şut çeken Eskişehirspor, bunlardan sadece 17'sini gole çevirerek yaklaşık 4 isabetli şuttan 1'ini gole çevirdi.

BİR FAZLASINI YEDİK
Diğer taraftan 17 maçta rakip ağlara 17 gol göndererek maç başına 1 gol ortalamasına sahip olan Eskişehirspor, attığından bir fazlasını ise kalesinde gördü. Eskişehirspor, 17 maçta kalesinde 36 gol görerek 2.1 ortalama ile ligde Mersin İdmanyurdu ile birlikte en fazla gol yiyen iki takımdan biri oldu.

EMRE GÜRAL İLK 15'DE
Takım istatistiklerinin yarı sıra futbolcu istatistiklerinde ise ön plana çıkan iki oyuncumuzdan biri Emre Güral oldu. Son maçlardaki performansı ile takımın gol yükünü çeken oyuncu, 25 futbolcunun girdiği gol tablosunda kendine 15.sırada yer buldu.

ETO'O ZİRVEDE
Antalyaspor'un sezon başında gerçekleştirdiği yıldız transfer Eto'o 13 golle ilk yarışı zirvede tamamlarken, aynı gole sahip Beşiktaşlı Gomez ikinci sırada yer aldı. Emre Güral ise 17 maçta attığı 6 golle 15.sırada yer almasını başardı.

14 ŞUTTAN 6'SI GOL OLDU
Ayrıca 17 maçta rakip kalelere isabetli şut atma sayısında da 25 kişilik listeye giren Emre Güral, toplamda çektiği 14 şuttan 6'sını golle sonuçlandırarak bu listede 24.sırada yer aldı.

ENGİN ŞOV YAPTI
Süper ligde yer alan takımlarda forma giyen futbolcular arasında Emre'den sonra istatistiklere girmeyi başaran diğer bir oyuncumuz ise Engin Bekdemir oldu. İlk yarı 10 maçta ilk 11'de, 1 maçta ise oyuna sonradan giren Engin Bekdemir, Ceza Alanına Top atma sıralamasında 19.sırada yer buldu.

106 ORTA YAPTI
Teknik direktör Michael Skibbe'nin forma şansı vermediği oyuncu, İsmail Kartal ve Aybaba döneminde yıldızı parlamaya başladı. Forma giydiği 900 dakika içinde rakip ceza sahasında 106 orta yapan oyuncu, maç başına yaklaşık 10 ortalama ile oynadı.

DEĞERLENDİREMEDİK
Ligde birçok yıldız isme göre başarılı bir ortalama sergileyen oyuncunun bu ortalarından sadece 1'i asist olurken, diğer ortaları ise Siyah kırmızılı takım arkadaşları tarafından değerlendirilemedi.



Editör: TE Bilisim