Eskişehirspor, ligdeki en önemli rakiplerinden birisi olan Boluspor'a karşı evinde oynadığı karşılaşmadan yine beraberlikle ayrıldı. Bu sezonki 4. beraberlik. Bu takım bu sezon 6 maç oynadı, sadece ikisini kazandı. Sonuçlar 2 galibiyete karşın alınan 4 beraberlik ise; bununla artık hala namağlup durumdayız diye övünemezsiniz. Kazanamıyorsunuz çünkü.

Takımın hem Boluspor karşılaşması özelinde hem de genel olarak bütün maçlara yönelik yaşadığı problemler var. Guardiola geçen hafta yaptığı bir açıklamada,'Ekim ayında bütün maçlarını kazanan bir takım kuramazsınız.' demişti. Doğrudur. 6 haftada sorunsuz bir takım yaratamanın imkanı da yoktur. Ama sorunları iyi tespit etmeli ve üstüne gitmeliyiz.

Takım ısırmıyor

Öncelikle bu takım ısırmıyor. Uzun vadede iyi ayağa pas yapan, teknik seviyesi yüksek, bol gol bulan bir takım olabilir Eskişehirspor. Ama sert, agresif, bu ligin hakettiği sertliği veren bir takımı, hiç hayal ettirmiyor bizlere. Oyuncu oyuncu bakacak olursak, hepsine doğru soruları sormalıyız. Uğur İnceman, yeterince top kazanıyor mu mesela? Onun atletik eksikliğini kapatması için yanında oynatılan Kamil Ahmet'te bir orta saha oyuncusunda olması gereken pozisyon bilgisi var mı?

Erkan ve Bruno, rakip ataklarıda orta saha bütünlüğü ve takımın kompakt yapısını koruması için yapması gerekenleri yapabiliyor mu? Semih Şentürk, ne kadar hücum presi yapabiliyor? Klasiktir ama başarı için çok da kritiktir. Savunma, en öndeki adamdan başlar. Semih, takım savunmasına ne kadar katkı sağlıyor?

Koşu mesafelerimiz nasıl olurdu?

Modern futbolda başarılı olmanın en önemli koşullarından birisi olarak görülen koşu mesafeleri hesaplanabilse, Eskişehirspor'un ortalaması nasıl olur acaba çok merak ediyorum. Bu takımın daha çok mücadele etmesi lazım. Mücadele de güçle, çalışmayla, inançla olur. Uğur İnceman, Erkan Zengin, Bruno ve Semih gibi bu lige yabancı oyuncuların şu anda olduklarından daha çok bu diriliş mücadelesinin içinde olmaları gerekiyor.

Takımın fiziksel kapasitesi artar, oyun olarak üstüne koymaya devam ederse bu iddialı kadro, kesinlikle bir üst lige çıkma şansı yakalayacaktır. Bir düşünün, daha taraftar işin içinde değil. Son maça gidip küçük Boluspor taraftarını dinledik. Yeni stadyumda, Eskişehirspor taraftarıyla coşacak takımı bir düşünün. O zaman iş bambaşka bir havaya bürünebilir!