'Dostluğumuz pekişecek'
Eskişehir-Frankfurt Dostluk Kupası'nda ilk gün heyecanı yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann'ın katıldığı açılış seremonisi ile başlayan turnuvada güzel görüntüler ortaya çıktı. Açılışta konuşan Başkan Büyükerşen 'Dünya'nın dört bir yanında iyi ilişkiler içerisinde olduğumuz kardeş şehirlerimiz var. Ancak itiraf etmeliyim ki bu kardeş şehirler içerisinde Frankfurt'un ayrı bir yeri ve önemi var. Bizler için kardeş şehir demek atılan bir imzadan çok farklı kültürlere sahip iki kent insanının birbirini daha iyi daha yakından tanıması ve anlamasını ifade ediyor. İnanıyorum ki bu etkinlik ile dostluğumuz daha da pekişecek ve ileriye taşınacaktır' diye konuştu.

'Mutluluk duyuyorum'
Eskişehir'de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldman ise 'Eskişehir ile kurduğumuz iyi ilişkileri bugün burada daha ileriye taşımaktan büyük mutluluk duyuyorum. Uluslararası alanda siyasi sebeplerle kuramadığımız ilişkileri bizler iki kent olarak kardeş şehir anlaşmasıyla birçok alanda geliştirebiliyoruz. Bu yüzden Eskişehir biziler için büyük önem taşıyor. Bu vesileyle Sayın Büyükerşen'e ve ekibine bizlere göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı biz kez daha teşekkür ediyor, turnuvada mücadele eden tüm takımlara başarılar diliyorum. Kazanan dostluk olsun' dedi.

Ödül töreni bugün
Açılış konuşmalarının ardından başlama vuruşunu Başkan Büyükerşen ve Feldmann beraber gerçekleştirirken, turnuvanın ilk maçında Tus Makkabi Frankfurt ile temsilcimiz DSİ Bentspor karşı karşıya geldi. Turnuva bugün saat 15.00'de oynanacak üçüncülük ve 17.00'de oynanacak şampiyonluk maçı ile sona erecek. Final maçı sonrasında saat 19.00'da Üniversite Evleri Spor Sahası'nda ödül töreni düzenlenecek.
Editör: TE Bilisim