Kazım Taşkent Şeker Fabrikası'nın 2018-2019 Yılı Pancar Alım ve Şeker Üretim İşleme döneminin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Fabrika bahçesinde gerçekleştirilen açılışa; Vali Özdemir Çakacak, AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kazım Taşkent Şeker Fabrikası Müdürü Ekrem Meydanlı, Şeker-İş Şube Başkanı Hamit Dokuzlar ve çok sayıda çalışan katıldı. 86'ncı Kampanya Dönemi'nin şeker işçilerine, çiftçilere ve Eskişehir'e bereket getirmesini dileyen Vali Çakacak, 'Kazım Taşkent Şeker Fabrikası, geçen yıl 197 milyon lira pancar alımı ödemesi yapmıştır. Bu yılki ödeme rakamının 235 milyon TL'ye bulacağı tahmin edilmektedir. Çalışanlarına yaptığı ödemeler de düşünüldüğünde şeker fabrikasının Eskişehir ekonomisine büyük katkısının olduğu görülecektir' diye konuştu.

AVANTAJLIYIZ
Eskişehir'in ülke sanayisinde ve ticaretinde önemli bir yer tuttuğunu sözlerine ekleyen Çakacak, '95 yıldan bu yana baktığımızda sanayimiz gerçekten dünya ile baş eder duruma gelmiştir. Dünya, sanayi ve ticarette büyük bir rekabet halindedir. Ülkelerin ülkelerle, şehirlerin şehirlerle yarıştığı böyle bir pazarda Eskişehir'imiz, TÜLOMSAŞ'ıyla, TEI'siyle, özel sektörün nitelikli sanayi tesisleriyle dünya ile rekabet edebilecek bir noktaya ulaşmıştır. Bugün geldiğimiz nokta son derece sevindirici ve ümit vericidir. Ama bulunduğumuz yeri asla yeterli görmüyoruz. Eskişehir olarak sanayi açısından çok daha ileri durumda olmak durumundayız. Çünkü jeostratejik konum, sermaye, nitelikli işgücü ve pazarlama olanaklarıyla bunu gerçekleştirebilecek avantajlara sahibiz' ifadelerini kullandı.

EN FAZLA ÜRETİM
AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan da,'15 Temmuz'da başarılı olamayan hainler bugün Amerika başta olmak üzere uzantılarıyla Türkiye'de ekonomiyi kullanarak darbe yapmak istiyorlar' diye konuştu. Şeker Fabrikası ile gurur duyduklarını dile getiren CHP Milletvekili Utku Çakırözer, 'Bildiğim kadarıyla fabrikamız geçen yıl Türkiye'nin en fazla pancarı alıp en fazla şekere dönüştüren fabrikası oldu. Bu mutluluğun daim olmasını diliyoruz. Akıbeti geçen yıl özelleştirilen 15 fabrika gibi olmasın diyoruz. Olmayacağı yönündeki sözlerin doğruluğuna inanmak istiyoruz' dedi.

HEDEF 130 BİN TON ŞEKER
Bu seneki hedeflerinin 130 bin ton şeker üretmek olduğunu aktaran Fabrika Müdürü Ekrem Meydanlı, 'Bu kampanya döneminde 970 bin ton civarında pancar işlenip yaklaşık 130 bin ton şeker ile yan ürün olarak maya ve yem sanayi ile gıda sanayi için önemli olan 40 bin ton melas ayrıca yöremiz hayvan beslemesinde önemli yer tutan 240 bin ton yaş pancar posası üretiminin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir' diye konuştu. Özelleştirmelere dikkat çeken Şeker-İş Şube Başkanı Hamit Dokuzlar ise, sermaye düşmanı olmadıklarını fakat şeker sanayisinin devam etmesi konusunda sıkıntılarının olduğunu söyledi. Konuşmalardan sonra pancarını ilk getiren çiftçilere Vali Çakacak, Milletvekilleri Karacan ve Çakırözer tarafından çeşitli hediyeler verildi. Kurban kesimi ve sonrasında edilen duanın ardından protokol üyeleri yeni dönemin açılış kurdelesini keserek, ilk gelen pancarın alımını yaptı. HM
Editör: TE Bilisim