Bu sene on birincisi düzenlenen ve Opera Binası arkasında bulunan Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi, Emek Erenköy Sosyal Hizmet Merkezi ile 75. Yıl Mahallesi'nde bulunan Sosyal Hizmet Merkezi'nde verilen kurslara 7–14 yaş grubu yüzlerce öğrenci katılıyor.
21 farklı branşta kursun açıldığı ve 25 Temmuz'a kadar sürecek olan yaz okullarında bu yıl müzik, resim, bilgisayar, yaratıcı düşünce, origami, seramik, satranç, masa tenisi, voleybol, basketbol, jimnastik, eğlenceli bilim, eğlenceli ingilizce gibi birçok dalda kurs açıldı. Ayrıca kursa katılan çocuklar için yaşadıkları şehri daha yakından tanımaları amacıyla kültür gezileri de düzenlenecek. Yaz okullarının açılış törenine katılan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Didem Aydınmakina, 'Bu sene on birincisini düzenlediğimiz yaz okuluna her geçen yıl ilgi giderek artıyor, çocuklarımız sağlıklı ve güvenilir bir ortamda eğitim alarak hem sosyalleşiyor hem de eğlenerek öğreniyorlar' dedi.
Kursların başlamasıyla çocuklarını izlemek için eğitim merkezlerine gelen veliler ise yaz okullarının çocuklarının gelişimine katkıda bulunduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi'nin Ücretsiz Yaz Okulları'ndan memnuniyetlerini dile getirdiler. (HM)

Editör: TE Bilisim