Eskişehir Ticaret Odası, Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Ticaret Borsası müşterek değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. ETO'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, ETO Başkanı Metin Güler, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, ETB Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Zeydan katıldı. Eskişehir başta olmak üzere ülke ekonomisinde yaşanan gelişmelerin masaya yatırıldığı toplantıya ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, ETB Meclis Başkanı Hasan Öztürk, ESO Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Kahveci'nin yanı sıra yönetim kurulu, meclis divan üyeleri ve disiplin kurulu başkanları eşlik etti. Eskişehir ekonomisinin detaylı analizinin yapıldığı, karşılıksız çek, açılan ve kapanan iş yeri sayısı, protesto edilen senet sayısı gibi rakamların da paylaşıldığı toplantıda ekonomideki dalgalanmadan Eskişehir'in iş insanlarının etkilenmemesi için yapılması gerekenler, ihracatın geliştirilmesi için atılabilecek adımlar, istihdama yönelik politikalar, odaların ortak yürütebileceği projeler hakkında değerlendirmede bulunuldu.

İŞ BİRLİĞİ VURGUSU
Toplantıda ayrıca ETO, ESO ve ETB üyelerinin istihdam için faydalanabileceği MEGİP projesi (Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü) Eskişehir Fuar Kongre Merkezi'nin son durumu, Eskişehir'de 2018-2019 yılında düzenlenmesi planlanan fuar organizasyonları hakkında bilgi verildi. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler döviz, faiz ve enflasyon sarmalından kurtulmak için uzun vadeli politikalara ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bu dönemde ticaretin kurallarının yeniden yazıldığını dile getirdi. Odaların ortak projelere imza atmasının ve işbirliğinin önemine dikkat çeken Güler, Eskişehir'in gelişmesinin ve zenginleşmesinin yolunun ekonomiden geçtiğini vurguladı.

ŞEHİR SEFERBER OLMALI
Toplantıda konuşan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ise, oda üyesi şirketleri UR-GE projelerine ve ihracata yönlendirdiklerini belirterek, ihracatın geliştirilmesi için şehirdeki tüm odaların ortak hareket etmesi ve şehrin ihracat için seferber olması gerektiğini dile getirdi. Girişimciliğe ve yeni müteşebbislerin ekonomiye kazandırılmasının önemine değinen Kesikbaş, odaların her alanda işbirliği yapması, kaynakları ortak kullanması gerektiğinin altını çizdi.

BU SINAVI GEÇEBİLİRİZ
Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Zeydan ise, Türkiye ekonomisinin zorlu bir sınavdan geçtiğini kaydederek, daha çok çalışarak ve üreterek ülkemizin bu sınavdan başarıyla geçilebileceğini dile getirdi. Bazı sektörlerin ekonomideki dalgalanmadan daha fazla etkilenebileceğini belirten Zeydan, şehrin geleceği için tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğine hazır olduklarını söyledi. HM
Editör: TE Bilisim