Daçka'nın üstünlüğü vardı
Potanın Şimşekleri, Daçka karşısında parkeye Berkay Candan, Yunus Emre Sonsırma, Sean Marshall, Viacheslav Kravtsov ve Billy Baron ilk 5'i ile çıktı. Hava atışını alan Darüşşafaka James Bell'in 2 sayılık atışı ile maçın ilk sayısını kaydetti. Ardından Billy Baron ve Yunus Emre'nin dış atışlarıyla temsilcimiz skoru 6-2'ye getirdi. Devamında temsilcimiz hücumlardan eli boş dönünde rakip takım 11 sayılık seri yakalayarak 6-13 öne geçti. Temsilcimizin sayı üretmekte zorlandığı ilk çeyrek 15-24 Darüşşafaka üstünlüğü sona erdi.

Başa baş gçeti
Karşılaşmanın ikinci çeyreğine Devler art arda iki basket ile başladı ve fark 5'e indi. Sakatlığından dolayı son iki maçta süre alamayan Jeff Ayres ilk sayısını kaydedip skoru 23-26'ya getirdi. Buğrahan ve Marshall'ın yıldızlaştığı çeyreğin bitimine 1,4 saniye kala skor 36-42'yken Doğuş Özdemiroğlu, Yunus Emre'ye sportmenlik dışı faul yaptı. Yunus 2'de 2 yapınca skor 38-42'ye geldi. Temsilcimiz 5 saniye içinde topu oyuna sokamayınca hücum Darüşşafaka'ya geçti ancak rakip takım sayı bulamayınca Devler ilk yarıyı 38-42 geride noktaladı.

Daçka yarı finalde
Daçka ikinci yarının ilk hücumunda top kaybı yapınca Duncan skoru 40-42 yaptı. Dev Adamlar sayı üretmekte zorlandığı 3. çeyrekte sadece 7 sayı bulabildi. Öte yandan rakip takım 15 sayı attı ve son çeyreğe 45-57'lük üstünlükle gitti. Maçın son periyodunda Potanın Şimşekleri mücadeleden iyice koptu. Rakibini durduramayan temsilcimiz Yunus Emre ve Kravtsov ile sayı üretse de farkın açılmasını engelleyemedi. Dev Adamlar Darüşşafaka'ya 59-75'lik skorla mağlup olarak PTT Türkiye Kupası'ndan elendi.
Editör: TE Bilisim