Seçimler sonrasında teşekkür ziyaretlerine devam eden AKP Milletvekili Emine Nur Günay, dün ES GROUP'u ziyaret ederek Sonhaber Gazetesi Yazıişleri Müdürü Ayhan Aydıner, Anadolu Gazetesi Yazıişleri Cihan Yıldırım ve ES TV Genel Yayın Yönetmeni Soner Yüksel ile görüştü. Görüşmede ise geçtiğimiz gün CHP milletvekilleri ile bir araya gelerek yapılan toplantının içeriğinden söz eden Günay, Eskişehir'in somut sorunları ile ilgili konuştuklarını ve aynı düşüncede olduklarını söyledi.

İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

Toplantının güzel bir başlangıç olduğunu ifade eden Günay, 'Eskişehir'in birtakım bazı somut konuları konuşuldu ve aynı düşünüyoruz o konularda. Hatta işbirliği de yapacağız. Muhalefet olarak onların gördüğü bir takım konular, gözlemleri olabilir, onları bizlerle paylaşabilirler. Tam tersi bazı konularda da bizlerin farklı konularda bilgimiz olabilir. Biz de o konularda o bilgiyi onlarla paylaşırsak Eskişehir için ortak bir strateji geliştirebiliriz. Ama şunu da biliyoruz her iki partinin de bir genel merkezi, belli bir felsefesi var. Her konuda da ortak düşünmeyebiliriz. Ortak düşünmediğimiz yerlerde kendi partimize yönelik politikalar doğrultusunda açıklamalarımızı yaparız. Ama uzlaşabildiğimiz yerlerde ortak yaparız. Orada çok nettik. Hem yerel yönetimler hem merkezi yönetimin daha işbirliği içinde çalışması orada karşılaşılan sorunları her iki tarafta çok açıklıkla konuştu. Bu 6'lı toplantılarımız devam edecek' dedi.

AYNI FİKİRDEYİZ

Farklı yaklaşımlar ile bir yere varılamadığının altını çizen Günay, 'Farklı yaşanılan yaklaşımlarla bir yere gidilmiyor. Bu da çok net görüldü. Bu önümüzdeki 4 yıl çalışma dönemi. Bizlerden sonra da başkaları gelecek. Aldığımız noktadan biraz yukarıda bırakabiliyorsak ne mutlu bizlere. Bundan sonra sorunları inşallah birlikte takip edeceğiz' diye konuştu. Eskişehir Bölge İdare Mahkemesinin kapatılması ile ilgili de görüştüklerini ifade eden Günay, '6 vekil olarak elimizden geleni yapacağız. Gündemdeki konulardan bir tanesiydi' şeklinde konuştu.

Asgari ücretin ise net 1 300 lira olacağını vurgulayan Günay, 'O vaat kesinlikle çok iyi hesaplanarak tespit edildi. Ama diğer tarafta da işveren konusunda ne yapabiliriz onu değerlendiriyoruz' dedi.

Editör: TE Bilisim