28.hafta kapanış maçında, Ankaragücü'nün konuğu olan Eskişehirspor, ligde şampiyonluğu hedefleyen rakibi karşısından eli boş döndü.
Bruno ve Hürriyet'in cezalı, Semih Güler'in ise sakatlığı nedeniyle forma giyemediği kritik mücadeleye; Kayacan, Hasan Hüseyin, Aykut, Dorukhan, Bilal Aziz, Ofoedu, Kaan, Hasan Ayaroğlu, Bedirhan, Semih Şentürk, Akamınko 11'i ile çıkan Eskişehirspor, ilk 45 dakikada Aykut Akgün, Kaan Kanak, Dorukhan ile yakaladığı gol fırsatlarından yararlanamadı. Ev sahibi Ankaragücü ise ilk yarı Enes ve İlhan Parlak ile yakaladığı fırsatlarda Kayacan'ı geçemedi.

TEK GOLLE YIKILDIK
İlk yarı kontrollü bir oyun sergileyen ve devreyi golsüz tamamlayan Eskişehirspor, ikinci yarı da oyun kurgusunu bozmadan mücadeleye devam etti. Şampiyonluk yolunda idtetle puana ihtiyacı olan ev sahibi Ankaragücü, baskısını arttırdığı anlarda ise, yakaladığı kontra atak pozisyonlardan yararlanamayan Eskişehirspor, rakibine 71.dakikada bir anlık dalgınlığı yüzünden teslim oldu.

KAYACAN UYARDI
Rakibin kazandığı köşe atışında, takım arkadaşlarını uyaran ve köşe atışında pas yapmamalarını isteyen file bekçisi Kayacan'ın haykırıına karşılık ver8emeyen siyah kırdmızılı futbolcular, köşe atışından aldığı pası altı pas içine ortalayan Kenan Özer'in şutunu izlemekle yetindi. Yaşanan karambolde topa kafayla dokunan Yusuf, meşin yuvarlağı ağlara göndererek maçın skorunu belirledi.

GENÇLER GİRDİ
Ankaragücü karısında 1-0 mağlup duruma düşülmesinin ardından 81.dakida ilk oyuncu değişikliğini yapan Teknik direktör Yücel İldiz, Andaç Güleryüz ve Fıratcan Üzüm'ü oyuna aldı. 86.dakikada da Furgan Polat'a şans veren teknik adam, 8 alt yapı damgalı oyuncuyla maçı tamamladı.

SON 6 MAÇ KALDI
Eskişehirspor, kendisi gibi ligde kalma mücadelesi veren Denizlispor ve Adana Demirspor'un mağlup olduğu, Samsun ve Adanaspor'un ise 1 puan aldığı haftayı, 3 puan kayıpla geride bırakarak, son 6 maçın kaldığı yarışı, düşme potasının 1 puan üstünde sürdürmeye devam etti.

Editör: TE Bilisim