Polis Evinde gerçekleşen toplantıda, Avcı'ya Eskişehirspor'un içinde bulunduğu çıkmazı anlatan Başkan Ünal, 12 Ağustos Pazar günü deplasmanda oynanacak Giresun maçı öncesi, transfer tahtasını açmak, yeni transferlere lisans çıkartabilmek için 15 Milyon TL'ye ihtiyacı olduğunu söyledi.
Bu parayla imza vermeyen 20 teknik adam ve futbolcuya ödeme yapmak zorunda olduklarını aktaran Ünal, Perşembe günü mesai bitimine kadar imzaları toplayamazlarsa, takımın Giresun maçına genç oyuncularla gitmek zorunda kalacağını aktardı.
Milletvekili Avcı ile yaptıkları görüşmede tüm detayları anlattığını ve artık beklemeye geçtiklerini belirten Başkan Ünal, 'Yönetim kurulu olarak bizler buraya kadar getirebildik. Bundan sonrası artık şehre kalmış durumda' dedi.
Diğer taraftan 2018-2019 sezonunda 12 Ağustos Pazar günü deplasmanda oynayacağı Giresun lig maçı öncesi bu parayı bulup imzaları attırması gereken Ünal'ın, önünde sadece üç gün kaldı.
Alınan bilgilere göre 52 TFF, 10 FİFA dosyası içinde 40 futbolcu, teknik adam ve kulüpten imza almayı başaran Başkan Ünal'ın, Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, yardımcı antrenörler Güven Sabas ve Emre Özbayer'in yanı sıra, futbolcular Nadir Çiftçi, Emre Güral, Berkay Tolga Dabanlı, Sinan Öner, Bienvenu, Kulach, Defederico gibi oyuncularında yer aldığı 20 dosyadan imza alamadığı, bu isimlerin alacaklarını tahsil etmek için diretmesi yüzünden, kulübün lisans alamadığı ve transfer tahtasını açamadığı öğrenildi.
Eskişehirspor Kulübünün kapısına dayanan krizin çözülmesi için 9 Ağustos Perşembe günü mesai bitimine kadar, 20 dosyadan imza almaları gerektiğini aktaran Başkan Halil Ünal, İmzaları alamamaları halinde, Eskişehirspor'un Giresun maçına gençlerden ve U21 takımından oluşan bir kadroyla çıkmak zorunda kalacaklarını aktardı.
Editör: TE Bilisim