Dört yıl çabaladı
Kulüp Başkanı Sinan Özeçoğlu önderliğinde yeni bir yapılanmaya giren Eskişehir Basket, şehrin basketbolunu kalkındırmak için 4 yıl önde harekete geçmişti. TBL'de iddialı bir kadro kuran ve Eskişehir'i Süper Lig'e çıkartmak için büyük uğraş veren yönetim bunu başardı ve 2016-17 sezonunda Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne çıkmayı başarmıştı.

Avrupa kalmayı başardı
2İki sezonun ardından tekrar Süper Lig'de oynamayı başaran Eskişehir Basket iyi bir kadro kurarak ligde fırtına gibi esti. Uzun süre ligin ilk üç sırasında yer alan Siyah Kırmızılı ekip normal sezonu yedinci sırada bitirerek kulüp tarihinde ilk kez Play-Off oynamaya hak kazandı. Bu başarısı Avrupa kupasına katılma hakkı kazanarak taçlandırmayı bildi.

Bir türlü destek alamadı
Siyah-Kırmızılı yönetim ne yazık ki şehrin ileri gelenlerinden maddi anlamda destek alamadı. Özeçoğlu büyük fedakarlıklar yaparak Eskişehir'i Avrupa kupalarına taşımayı başarsa da şehir bu başarıya sessiz kaldı. Avrupa basketbolunun en iyi ligi olarak gösterilen Türkiye Basketbol Süper Lig'inde olmak bile birçok kulübün haliyken Eskişehir bu değeri bilemedi.

Çekilme kararı alındı
Bir süredir süren sponsorluk görüşmeleri ve maddi kaynak arayışlarında sonuç alamayan Eskişehir Basket yönetimi 12 Temmuz akşamı toplantı yaptı. Alınan karar sonucu Siyah Kırmızılı yönetim Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ve FIBA Şampiyonlar Ligi'nden çekilme kararı aldı. Bu karar spor camiasında geniş yer buldu.

Kulüpten açıklama yapıldı
Eskişehir Basket yönetimi 12 Temmuz'da 23.30 sularında şu açıklamayı yaptı; 'Bu akşam yapılan Eskişehir Basket SK yönetim kurulu toplantısında alınan karara göre; Takımımızın 2018-2019 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne ve Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne katılmayacağı kararı alınmıştır. Detaylı açıklama en yakın zamanda yapılacaktır.'

Üzüntü yaşandı
Eskişehir Basket yönetiminin yaptığı bu açıklama ülke spor basınında gündemin ilk sırasına oturdu. Hatta uzun süre twitter gündeminde Eskişehir Basket 5'inci sırada yer aldı. Birçok taraftar alınan kararın ardından büyük bir üzüntü yaşadı. Şehrin kulübe destek olmaması nedeniyle taraftarlar oldukça tepkili. Gelişmeler merak ediliyor.
Editör: TE Bilisim