Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda vatandaşların hafta sonları İstanbul'dan, CHP'li olan belediyelerin il ve ilçelerine nefes almaya geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Bursa, beton Bursa haline gelmiştir. Ankara yaşanamaz bir kent haline gelmiştir. Bir insan bir kentte yaşamak istiyorsa, rahatlıkla yaşamak istiyorsa, tercih edeceği kent CHP'li belediyelerin yönettiği kenttir. İstanbul'da nefes mi almak istiyorsunuz, neden hafta sonu insanlar CHP'li belediyelerin olduğu yerlere giderler. Biz şimdi bütün Türkiye'yi CHP'li belediyelerin yönettiği bir ülke haline getirmek istiyoruz' dedi.

BELEDİYELERİMİZE BASKI YAPILIYOR
Konuşmasında Eskişehir'i örnek veren Kılıçdaroğlu, 'Eskişehir, çölde bir vaha gibi. Bu Eskişehir'e Bursa'dan daha fazla turist geliyor. Eskişehir, Osmanlı'ya başkentlik yapmadı. Belediye başkanlarımız çalıştıkça onların üzerine yoğunlaşan baskıyı da biliyoruz. 15 Temmuz öncesi F Tipi yapılanmadan şikayet ederdik. Yereldeki hedefi CHP'li belediyelerdi. İzmir, Eskişehir belediyesine baskınlar yapıldı. Sandılar ki bir şeyler bulacaklar diye. Onların arkasında bugünkü iktidar vardı. O aramayı yapanların tamamı şu anda hapisteler. Bizim belediye başkanlarımız sokaklarda, caddelerde vatandaşla selamlaşıyorlar. O açıdan Yılmaz Büyükerşen ve Aziz Kocaoğlu'na F Tipi yapılanmanın yaptığı baskınlar sonuçsuz kalmıştır. Kenti, ranta ve rantiyeye teslim etmedi belediyelerimiz' diye konuştu.

BÜYÜKERŞEN'E DESTEK VERDİ
Yılmaz Büyükerşen'e yapılan saldırı hakkında da konuşan ve Büyükerşen'e destek çıkan Kılıçdaroğlu, 'Mafya bozuntuları belediye başkanlarımıza saldırdılar. Halk belediye başkanımıza sahip çıktı. Rantla içli dışlı olanların önünde böyle bir saldırı yok, ama mafya ile mücadele edenlerin önünde her zaman bu riskler vardır. Bu risklerin önünde de CHP'li belediye başkanları vardır' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim