Eskişehir’de, kapatılan Yeşil Sol Parti’den (YSP) geçtiğimiz dönem 3. sıra milletvekili adayı olan Müslim Koyun, hakkında karar açıklandı. Mahkeme Koyun’u ‘terör örgütüne üye olmak ve propaganda” yapmak suçlarından toplam 7 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava duruşmasına tutuklu sanık ve avukatları katıldı. 14 Mayıs 2023 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde kapatılan YSP’den Eskişehir’de 3. sıra milletvekili adayı gösterilen Müslim Koyun, çıkarıldığı mahkemede 2 suçtan hapis cezasına çarptırıldı. 

DEVRİMCİ FAALİYETLER

Geçtiğimiz yıl emniyet güçleri tarafından düzenlenen operasyonda İstiklal Mahallesi Şirin Sokaktaki ikametinde ele geçirilen Sosyalist Gençlik Federasyonu (SGDF) üyesi olan Koyun, savunmasında örgüt üyeliği suçunu kabul etmediğini belirterek, “Yaptığım tüm faaliyetler SGDF bünyesindedir. Şahsımın MLKP terör örgütü ile bağlantılı bir kanıt bile bulamazsınız. Akıl dışı şüphelerle bağlantılı kurulan bir dosya görülmekte. Yürüttüğüm tüm faaliyetler devrimci faaliyetleridir. Ben devrimci, sosyalist ve komünist olduğum için yargılanıyorum. Böylesi bir örgüt üyeliğinden yargılanmak ağırdır. Ayrıca Polen Gençlik Kültür Evinde Eskişehir’de neye ihtiyaç varsa o yapıldı. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yürütüldüğü bir yerdi. Gerici değil ilerici bir dernekti” dedi. 

KARAR AÇIKLANDI

Sanık avukatlarının savunmasının ardından duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, Müslim Koyun’u ‘terör örgütü üyeliği’ suçundan 6 yıl 3 ay ‘propaganda’ yapmak suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırarak tutukluk halinin de devamına karar verdi.

Uluslararası Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nde tiyatro ekipleri stant açtı vatandaşları bilgilendirdi Uluslararası Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nde tiyatro ekipleri stant açtı vatandaşları bilgilendirdi

TAHLİYE OLUR OLMAZ YİNE TUTUKLANDI

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Adliyesi önündeki polis noktasına yönelik düzenlenen terör saldırısının ardından sosyal medya hesabından terör örgütü DHKP/C propagandası yaptığı ileri sürülen Müslim Koyun, yargılandığı ilk olayın davasında mahkeme heyeti tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Koyun, daha sonra Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından ikinci defa gözaltına alındı. DHKP/C terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla ele geçirilen Müslim Koyun, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Koyun, hakkında hazırlanacak iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesiyle birlikte yeniden adalet huzuruna çıkarılarak hesap verecek.

Muhabir: ALİ NAKİ ERDOĞAN