Evinde Turgutluspor’a 2-0 kaybeden Anadolu Üniversitesi’nde Teknik Direktör Engin Çalışır, “Mağlubiyete rağmen artılar çıkarttık, kendimizi geliştirdik. Pazarspor maçına göre çok daha iyi oynadığımız bir maçtı” diye konuştu.

Anadolu Üniversitesi, evinde Turgutluspor'a 2-0 yenilerek mağlup oldu. Ancak, teknik direktör Engin Çalışır, mağlubiyete rağmen olumlu noktaların olduğunu belirtti. Çalışır, "Maçtan artılar çıkardık ve kendimizi geliştirdik. Pazarspor maçına göre çok daha iyi oynadığımız bir maçtı" şeklinde konuştu.

Bireysel hatayla geriye düştük

Esgroup spor servisine konuşan teknik patron Çalışır, “Rakibimiz güçlü bir rakipti ama biz rakiple ilgili çalışma ve analizlerimizi yapmıştık. Maç onların hakimiyeti ile başladı. Biz daha savunmadan geçişler yapacak şekilde görüntü sergiledik. 20. dakikadan itibaren topa sahip olma, oyuna ortak olma özelliklerini göstermeye başladık. Bu şekilde giden bir maçta rakibin ceza alanımıza bile girmeye zorlandığı ilk devre geçirdik. Kimsenin istemediği, her takımın başına gelebilecek bireysel hatayla mağlup duruma düştük. Bu tip takımlara karşı mağlup durumlara düşmek maçı çevirmek adına çok zor olur. Bu durum bizi biraz daha zorladı” dedi.

Odunpazarı’nda Kırım Sürgünü unutulmasın diye Kırım Kültür Parkı ve Anıtı açıldı Odunpazarı’nda Kırım Sürgünü unutulmasın diye Kırım Kültür Parkı ve Anıtı açıldı

Ofansif oynamak istedik

“İkinci yarı daha ofansif oynama ihtiyacı duyduk” diyen Çalışır, “İkinci yarıda topa sahip olma, pas yapma oranları, bu konuda ligin en iyisi olduğu söylenen Turgutluspor’a karşı çok daha iyi bir şekilde bu özelliklerimizi sahaya yansıttık. Bunlar önümüzdeki maçlar ve o maçlardaki hakimiyetimiz açısından bize ışık verdi. Mağlubiyete rağmen maçtan artılar çıkarıp kendimizi geliştirdik. Pazarspor maçına göre daha iyi oynadığımız maçtı. Gelecek için üzerine koyarak gelişeceğimizi, Play-Off’lara kalıp şampiyonluğu kovalayan bir takım olacağımız konusunda inancımızı ve umudumuzu arttırdı” diye konuştu.

Takımından memnun

Teknik Direktör Çalışır, “Turgutlu çok fazla pozisyona giremedi ama yakaladığını değerlendirdi. Biz yakaladığımızı 0-0 iken değerlendirsek gidişat çok farklı, 1-1’i yakalasak çok farklı olacaktı. 2-0 mağlupken 2-1 yapabilseydik Turgutlu çok daha zor bir maç yaşayacaktı. Bu pozisyonlara oyunu getirebiliyorsak, bu şekilde derli toplu oynayan, bu şekilde takım savunmasını iyi beceren ve topa sahip olan takıma karşı biz onlardan daha iyi bir şekilde bunları yapabiliyorsak gelecek için umut verici. 2 haftadır takımla çalışıyoruz. Çok özverili ve çok üstün performans sergileyerek dediklerimizi yapmaya çalışıyorlar. Fedakar ve özverili bir takımla çalışıyorum ve böyle takımla çalıştığım için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Liderin konuğu olacaklar

Hafta sonu oynanacak olan Batman Petrolspor maçı hakkında da konuşan Çalışır, “Deplasmanda olmamıza rağmen Turgutlu maçından çok farklı geçmeyeceğini düşünüyorum. Evet onlar da iyi bir takım, liderler ama biz, her takıma karşı üstünlük sağlayabilecek şeyler yapabiliyoruz. Bundan dolayı iyi bir analizle, Batman’ın eksilerinden yararlanıp artılarını etkisiz hale getirebilecek organizasyonlarımızı sahaya koyacağız. Turgutlu maçında ofansif anlamda bir şeyler becerebilen, üstünlük sağlayabilecek bir takım olduğumuzu gösterdik. Bu takım herkesi yenebilecek bir takım olduğunu Turgutlu maçındaki oyunu ile ortaya koydu” dedi. Pazar günü deplasmanda oynanacak olan Batman maçı hazırlıkları bugün başlayacak.

Editör: Volkan Kılınç