2024 Yerel Seçim sonuçları ülkede büyük yankı uyandırdı. Cumhuriyet Halk Partisi, 2024 yerel seçimlerinde yüzde 37,74 oy olarak iktidar parti konumuna geldi. CHP, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 14 büyükşehir belediyesini kazanırken AK Parti’nin oy oranı ve belediye sayısı azaldı. Eskişehir’de ikamet eden öğrenciler ise seçim sonuçlarında etkilerinin büyük olduğunu dile getirirken en büyük nedenin ise gençlerin yaşadığı gelecek kaygısı olduğunu söyledi.

FATURA DESTEĞİ GEREKLİ

Serdar Aktaş: “Öğrenciler gerçekten gelecek derdinde. Öğrencilerin burada yaşarken belediyelerden aldığı destekler bence çok önemli. Bu yüzden seçim sonuçlarında bunun etkisi olmuştur. Belediyelerden abonman, elektrik, su faturalarında destek bekleyen çok öğrenci var.”

GELECEK KAYGIMIZ VAR

Ahmet Erdem: “Burası gençlerin ağırlıklı olduğu bir şehir. Ekonomi çok kötü olduğu için bir gelecek kaygım var. Seçimleri etkileyen en önemli durum ekonomi ve gençlerin kaygıları.”

 

İSTİHDAM YARATILMALI

Tuana Özkal: Yeni nesil biraz daha uyanık diyebilirim. Seçimde baya bir etkili olduğunu söyleyebilirim. Büyüklerden çok daha fazla gelecek kaygısı yaşadığımı söyleyebilirim. Çevremde de bunu görüyorum. Seçilen başkanlardan istihdam, sosyal alan gibi beklentilerimiz var. Gençliğimizi yaşamak istiyoruz diyebilirim.

Su zammı kafaları karıştırdı: Savunanlar ve karşı çıkanlar... Su zammı kafaları karıştırdı: Savunanlar ve karşı çıkanlar...

GENÇLER ÖNEMLİ ROL OYNADI

Bekir Demir: Eskişehir genç bir şehir. Seçimlerde önemli rol oynadı bu durum. Hem emekliler hem gençler seçime büyük bir katkı sağladı. Ben de herkes gibi gelecek kaygısı yaşıyorum. Biz öğrencilere yurt, burs gibi imkanlar sağlanırsa bir nebze bile olsa katkısı olacaktır.

BEKLEDİĞİMİZ BİR SONUÇ

Damla Kesikbaş: Bu şehrin büyük nüfusu öğrenci. Öğrencilerin de oyu belli. Beklediğimiz gibi bir sonuç aldık. Sürekli ‘mezun olunca ne yapacağız’ kaygımız var. Sadece Eskişehir’de değil çoğu şehirde öğrenciler seçimleri etkiledi.

 

MESLEĞİMİZİ YAPAMIYORUZ

Furkan Çetinkaya: Kısmen öğrencilerin bu seçime etkisi oldu. Gençler genellikle muhalif olduğu için CHP biraz daha öne çıktı. Gençler çok fazla gelecek kaygısı yaşıyor. İşsizlik, ekonomi… Okuduğumuz bölümle ilgili mesleğimizi yapamaz hale geldik.

Kaynak: Berivan Halis