Gültepe Mahallesi’nde bulunan Kent Ormanı içerisinde 200 metrekare kapalı, 500 metrekare açık olmak üzere yeni bir işletme kazandırıldı. İşletme sahibi Hakan Arat tarafından açılan Art-Cafe Bistro’nun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye başkanı Ahmet Ataç, Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, CHP İl Başkanı Talat Yalaz ve Dost Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Taşçı katıldı.

Açılış konuşmasını yapan işletme sahibi Hasan Arat, gelen tüm misafirlere teşekkürler ettiğini belirterek, “ART Coffee Bistro’yu Eskişehir’e kazandırdığımız için çok mutluyuz. Bütün Eskişehir halkını kafa dinlemeye, kahvaltıya bekliyoruz. Orman içerisinde bir kafe ihtiyacı vardı biz de Eskişehir’in bu eksiğini kapatmak istedik. Ormanın içerisinde, insanları doğayla baş başa buluşturmak istedik” açıklamalarında bulundu.

“RİSKLİ BİR DÖNEMDE CESURCA BİR YATIRIM”

 ‘Riskli bir dönemde cesurca bir yatırım’ ifadelerini kullanan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Hakan Arat’ın gerçekleştirdiği bu yatırım riskli bir dönemde cesurca bir yatırım o nedenle kendisini tebrik ediyorum. Odunpazarı Belediyesi’nin ormanlardan kiralamış olduğu bu tür yerlerde yapılan sosyal tesislerin halkın kullanımına açılması bizi mutlu ediyor. İşletmecilerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Eskişehir’de açık hava barındıran mekanların çoğalması gerektiğini belirten Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Öncelikle Hakan kardeşimize hayırlı olsun. Hakan’ın Karabayır’da da bir mekan deneyimi var. Koronaden sonra insanlar açık alanlarda oturmayı sevmeye başladı o nedenle Eskişehir’de böyle mekanların çoğalması lazım. Burada emeği olan Kazım Başkan’ımıza da teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Eskişehir'de zehire karşı hukuk zaferi: Yürütme durduruldu Eskişehir'de zehire karşı hukuk zaferi: Yürütme durduruldu

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal hayırlı olsun dileklerinde bulunurken, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum ise “Hakan arkadaşımıza hayırlı olmasını diliyorum. Yeşillikler içerisinde hoş bir mekan. Ülkemizin ekonomik olarak zor günler geçirdiği böyle günlerde bu tür yatırımlar önemlidir. Bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Dost Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Taşçı, “Bu mekan her ne kadar Hakan Arat başkanınsa da aynı zamanda bütün misafirlerin de yeri ve mekanıdır. Eskişehir gibi modern bir ile modern bir tesis açtığı için de kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci,  “Hakan ağabeyimin Eskişehir’e bu mekanı hizmete katması onur verici oldu. Eskişehir’e katkılarını devam ettirmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurdela kesilerek açılış gerçekleştirildi.

Kaynak: Haber Merkezi