Asgari ücret alan vatandaşlar geçinemediğini ifade ederken, üzerinde alan kişiler de memnun olmadığını dile getirdi.

ZARARDAYIZ

MUSTAFA YÜKSEL: Benim maaşım asgari ücretin üzerinde ama ben memnun değilim. Ekonomik şartlar çok değişti. Enflasyon altında eziliyoruz. 25 yıllık çalışanım bundan 5-10 sene önce çok fazla altın alabiliyorken şimdi alamıyoruz. Enflasyon karşısında epey zarardayız.

GİDERİMİZ GELİRİMİZDEN FAZLA

Enflasyon rakamları açıklandı Enflasyon rakamları açıklandı

NURAY ÖZAK: Bizim gelirimiz asgari ücret ve hiç memnun değiliz. Piyasanın durumu ortada, her şey çok pahalı. Giderimiz gelirimizden çok fazla. Torunuma bir dondurma, bir oyuncak bile alamıyoruz. Hiç memnun değiliz.

ALDIĞIM PARA ERİYOR

HASAN EREN: Ben asgari ücret alıyorum ve zor geçiniyorum. Şartlar çok ağırlaştı, hiç memnun değilim maaşımdan. Aldığım para su gibi eriyor. 4 kişilik ve aileyiz ve geçinemiyoruz. Maddi zorluklardan dolayı ben artık evimde de sorunlar yaşamaya başladım.

UTANIYORUM

NİHAT-LEYLA AKAR: Benim gelirim asgari ücretin altında ve tabii ki memnun değilim. Cebimde 25 lira var, eşimle dışarı çıktım ve bir yemek bile ısmarlayamadığım için utanıyorum. Bu düzen nasıl gidecek böyle? İnsan gibi yaşamıyoruz, bu yaşam insanca bir yaşam değil.

KEYFİ HARCAMALARI BİTİRDİK

FEVZİ TOPLAR: Benim maaşım asgari ücret üzerinde ama yine de memnun değilim. 28 bin alıyorum, evim kira değil, bir borcum da yok ama yine de yetmiyor. Bu durumda asgari ücretli ne yapacak? Keyfi harcamaları bitirdik sadece zaruri ihtiyaçları karşılıyorum.

Muhabir: Eray Çankaya