Vatandaşların birçoğu enflasyonun getirdiği hayat pahalılığından dolayı pazarların daha ucuz olduğunu ve bu nedenle alışverişlerinde pazarları tercih ettiğini ifade etti. Bazı vatandaşlar ise zincir marketlerde ürünlerin daha taze olduğunu ve seçerek alabildiğini dile getirerek, “Marketleri pazara tercih ediyorum” dedi. İşte vatandaşın alışveriş tercihi..

PAZAR DAHA SAĞLIKLI

Remzi Çakmak-1

REMZİ ÇAKMAK: Ben alışverişi pazardan yapıyorum çünkü pazarlar daha ucuz ve serpme oluyor. Marketlerde kendin alıp koyuyorsun herkes dokunuyor, pazarlarda dokundurmuyor. Daha sağlıklı ve daha ucuz.

MARKETTE SEÇEBİLİYORUM

Mediha Hadak

MEDİHA HADAK: Genelde market tercih ediyorum çünkü seçtiğim ürünü alabiliyorum, pazarlarda böyle bir şansım yok. En azından içinden çürük çıkma ihtimali kalmıyor. Fiyatlar da bana göre ikisinde de eşit gibi.

AKŞAM 5’TEN SONRA DAHA UCUZ

Ibrahim Mazlum

İBRAHİM MAZLUM: Ben pazarları tercih ediyorum. Poşetin içinden bazen çürük bile çıksa idare ediyoruz, marketler çok pahalı oluyor. Akşam 5’ten sonra gidiyorum hatta hem daha ucuz oluyor hem de malın iyisi arka tarafta kalmış oluyor.

MARKET EVE YAKIN

Ali Kaplan Er

ALİ KAPLAN ER: Bence en iyisi marketten almak. Pazardan aldığımızda çok çürük çıkıyor. Biraz pahalı da olsa market daha iyi hem de gün beklemiyoruz, evimize yakın her açıdan daha avantajlı bence.

PAZARDAKİ ÜRÜNLER DAHA TAZE

Hasan Erdem

Motorin ve benzine zam otogaza indirim! Eskişehir'de güncel akaryakıt fiyatları Motorin ve benzine zam otogaza indirim! Eskişehir'de güncel akaryakıt fiyatları

HASAN ERDEM: Ben pazara gidiyorum çünkü marketler pazara göre çok pahalı. Pazarda 3 lira olan mal markette 10 liraya satılıyor. Pazardaki gıdalar daha taze, marketlerdeki gıdalar 1 ay bile rafta durabiliyor.

Muhabir: Eray Çankaya