Eskişehirspor camiasının Alaplı Belediyespor hezimeti sonrası şampiyonluğa olan inancı derinden sarsıldı. Liderin 6 puan gerisine düşen Es Es’i yarışın dışına iten en önemli gerçek düzelmek bilmeyen kötü deplasman karnesi oldu.

İkinci devre galibiyet yok

Siyah-Kırmızılı takım ligin ikinci devresinde hükmen galip sayılan Kozlu maçı hariç 3 maç oynadı. İlk olarak Sincan deplasmanında sahaya çıkan takım 1-1’lik eşitlikle şehre dönerken, Ankara’da 2 puan bıraktı. Bir sonraki deplasman yine Ankara’daydı. Takım Gölbaşı’na 3-1 kaybederek büyük yara aldı. Son olarak ise Alaplı deplasmanında sahadan 4-0’lık mağlubiyetle ayrılan Es Es, ikinci devre deplasmanda maç kazanamamış oldu.

Elle tutulan 2 galibiyet var…

Eskişehirspor BAL’da bu sezon şu ana kadar Kozlu hariç 10 deplasman maçına çıktı. Takım 5 galibiyet elde ederken, 2 beraberlik, 3 de yenilgi aldı. Alt sıralarda can çekişen Yunusemrespor, Demirspor ve Kırşehir Gençlik deplasmanları haricinde takımın elle tutulur 2 deplasman galibiyeti var. Biri 3-0’lık Ereğli maçı, diğeri de 1-0’lık Çilimli maçı. Es Es, bu 2 maçın dışında kritik sayılabilecek hiçbir deplasmanda kazanamadı.

İkinci devre deplasman karnesi

Kozlu Belediye-Eskişehirspor         : 0-3 (H)

Sincan BLD.-Eskişehirspor              : 1-1

Gölbaşı BLD.-Eskişehirspor             : 3-1

Alaplı BLD.-Eskişehirspor                : 4-0

Çalışmalar devam ediyor

BAL 6. Grup’ta 21’nci hafta maçında Alaplı Belediyespor’a deplasmanda 4-0 kaybeden Es Es, maçın ardından pazartesi gününü izinli geçirmişti. Salı günü 16.00’da Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde antrenman yapan takım, dün de bir çalışma gerçekleştirdi. Önder Karaveli’nin talebeleri, moral bozukluğunu üstlerinden atmaya çalışıyor. Takım yerel seçimler nedeniyle cumartesi ve Pazar gününü izinli geçirecek. Pazartesi gününden itibaren Ereğli maçı hazırlıkları başlayacak.

Eskişehirspor'da forvetler penaltı çalıştı Eskişehirspor'da forvetler penaltı çalıştı

Doğum gününü kutladılar

Eskişehirspor’da bir süredir tesislere gelmeyen eski Başkanvekili Fatih Baturaygil, kriz ortamında kulübü yalnız bırakmadı. Başkan Erkan Koca, eski Başkanvekili Fatih Baturaygil ve Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB) Başkanı Murat Diri antrenmanı izleyip Teknik Direktör Önder Karaveli’nin doğum gününü kutladılar. 50 yaşına giren deneyimli teknik adam, üç isme de teşekkür etti. 

BKŞ iftarda bir araya geldi

Eskişehirspor’un İstanbul’daki kalesi Boğazın Kırmızı Şimşekleri (BKŞ) Derneği, geçtiğimiz akşam iftarda bir araya geldi. Dernek Başkanı Selahattin Erdoğan yaptığı açıklamada, “Derneğimizin geleneksel iftar buluşmasında. Her şeye rağmen kurtuluş mücadelemize daha güçlü devam edeceğimizi bir kere daha haykırdık. Biriz, beraberiz, daha güçlüyüz. Yaşasın Eskişehirspor! Yaşasın yeniden büyük Eskişehirspor ülkümüz” ifadelerini kullandı.

Spor camiasını buluşturan iftar

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel iftar davetlerinde amatör spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri, duayenler, antrenörler ve sporcular bir araya geldiler. Büyükşehir Belediyesi yemekhanesinde amatör spor camiasını bir araya getiren iki ayrı davet düzenlendi. Buluşmaların ilkine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Ali Çeliksoy, Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (EASKF) Başkanı Sadri Atam ve yönetim kurulu üyeleri, amatör spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri ile duayenler bir araya geldiler. Davetler kapsamında düzenlenen ikinci buluşmaya ise Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet İlker, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Ali Çeliksoy, amatör spor kulüplerinin idarecileri, antrenörler ve sporcular katıldılar. Başkan Vekili Ahmet İlker, burada davetlilere teşekkür ederek yaklaşan Ramazan bayramlarını tebrik etti ve çalışmalarında başarılar diledi. 

PUAN DURUMU

Editör: Volkan Kılınç