Eskişehirspor'un rakibi Polatlıyı incelediğimiz zaman onları ön plana çıkaran özelliklerini görüyoruz. Tempo yapabilen Sarı-Siyahlılar, kompakt bir görüntü çiziyor. Polatlı ekibi ayrıca duran toplarda da etkili.

Bekleri iyi kullanıyorlar

Polatlı ekibini ilimiz takımlarına karşı 3 kez izledik. En yakın rakibi Alaplı’nın 4 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Sarı-Siyahlılar, fizik güçleriyle dikkat çekiyor. Hareketli futbolculardan kurulu, iyi oynayan tempolu bir takım Es Es’i bekliyor. Polatlı ekibi beklerini hücumda faydalı kullanabiliyor. Özellikle sağ bek Mahsum Kara’nın hücum katkısı yüksek.

VIP’nin sağı artık Kodes VIP’nin sağı artık Kodes

Takımın beyni kaptan Uğur

Polatlı’nın Kaptanı Uğur Aydın takımın beyni. Hücum yönlendirmelerini gayet iyi yapıyor. Forvet Cengizhan Avcı, son vuruşları iyi, golü koklayan bir forvet. İkinci devrenin başlarında Demirspor’a karşı 3 gol atıp 1 asist yaptı. Hem set oyununu hem de geçiş oyununu iyi oynayan Polatlı, çok dikkat edilmesi gereken bir takım.

Cengizhan’a aman dikkat

Polatlı Belediyespor’un en dikkat edilmesi gereken ismi hiç kuşkusuz forvetleri Cengizhan Avcı. 25 yaşındaki golcü ligde 20 maçta 18 kez fileleri havalandırdı. Özellikle ceza sahası içinde çok etkili olan futbolcunun bitiriciliği bir hayli iyi. Eskişehirspor savunması Cengizhan’ı durdurma konusunda dikkatli olmalı.

Kaynak: Aytaç Ersoy