4'üncü Uluslararası Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Anma Etkinliği vatandaşların yoğun katılımıyla Seyitgazi'nin Arslanbeyli köyünde gerçekleştirildi. Etkinliğe Vali Özdemir Çakacak, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Adar, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın ve Şücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği Başkanı İbrahim Balcı başta olmak üzere birçok isim katıldı. Ayrıca etkinliğe Bulgaristan'dan da 100 kişilik bir ekip geldi.
TÜRBEYİ GEZDİLER
Protokolün Şücaaddin Veli türbesini ziyaret etmesiyle başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti. Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana, Yunus Emre gibi kıymetlerden birinin de Şücaaddin Veli olduğunu vurgulayan Vali Çakacak, 'Gerek Türk Dünyası Kültür Başkentliği sürecinde gerekse akabinde Eskişehir Valiliği olarak Sücaaddin Veli'ye olan vefa, minnet ve evlatlık borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebilmek gayesiyle ayak basarak onurlandırdığı Eskişehir'imizde ondan kalan yapılara ve hatıralara sahip çıkıp onarmayı, abad etmeyi bir görev bildik' dedi.
KARDEŞ OLMALIYIZ
Seyitgazi Belediye Başkanı Kalın 'Biz Şeyh Şücaaddin Veli Hazretlerini eğer anacaksak, anlamalıyız da. Gerçekten öyle bir manevi bir atmosferdeyiz ki etkilenmemek mümkün değil. Hacı Bektaşı Veli'nin dediği gibi, biz bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız. Hep birlikte kardeş olmalıyız' diye konuştu. Dernek Başkanı İbrahim Balcı ise, Şücaaddin Veli'nin öğreti ve misyonunu yerine getirebilmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. Programın devamında Sanatçı Tolga Sağ sahne aldı. Şücaaddin Veli Derneği Semah Ekibi semah gösterisi yaptı. Sonrasında Sanatçı Sabahat Akkiraz sevilen şarkılarını seslendirdi. Öte yandan etkinliğe katılan vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.
Editör: TE Bilisim